Afandou

Het dorp Afandou, ook wel Afantou, ligt aan de noordoostkust van Rhodos op 21 kilometer van Rhodos stad en vijf kilometer van Faliraki. Het is een van de oudste dorpjes van Rhodos en de omgeving hier is mooi groen met veel fruitbomen. In het centrum van het traditionele dorp steekt de toren van de Panagia Afandou kerk boven andere gebouwen uit en deze siert het centrale dorpsplein.

Bij Afandou vind je de golfclub van Rhodos in een groene omgeving

De groene en vlakke omgeving van de kustlijn leent zich voor een golfterrein. De Afandou Golf Course, opgericht in 1973, is 6.800 yards groot en heeft in totaal 18 holes. De golfbaan is ontworpen door de Brit Donald Harradine en zowel voor de amateur als professionele golfer een heerlijke baan. Deze golfbaan is overigens het hele jaar geopend. Het stadje zelf en het lange zandstrand zijn geschieden door de snelweg van Rhodos naar Lindos. Via een brug over deze weg heen zijn ze met elkaar verbonden.

Het strand van Afandou trekt veel toeristen voor hun vakantie. Afandou beach is bedekt met fijne kiezels en het zeewater heeft hier prachtige kleuren blauw. Een heerlijk strand net zoals de stranden van Kolymbia en Tsambika hier dicht in de buurt. Langs de weg van het centrum naar het strand kun je de Panagia tis Katholikis kapel bezichtigen met fraaie muurschilderingen. Ook het strand van Agios Pavlos uit de film ‘Guns of Navarone’ en de baai van Ladiko liggen hier vlakbij.

Iets verder landinwaarts ligt de kapel van Agios Loukas. In en rondom deze Agios Loukas kapel vindt jaarlijks op 17 en 18 oktober een kerkwijdingsfeest plaats. Mocht je in de buurt dan is hier een kijkje nemen een tip.

foto album Rhodos

Afandou tips

Afandou op Rhodos de kerk

Afandou Rhodos – Panagia kerk in centrum

Tijdens je vakantie in Afandou is het leuk en interessant om een wandeling door het oude centrum te maken. Rondom de Panagia kerk en het centrale plein vind je verschillende gezellige straatjes met winkels en terrasjes.

Ook al ben je geen golfer dan is een dagje naar de golfclub van Rhodos een uitje tijdens je reis. De 18 holes baan ligt in een mooie groene omgeving en de afstand vanaf Rhodos stad is 22 kilometer. Je kunt bijvoorbeeld een golfles nemen voor een dag of natuurlijk een rondje langs de 18 holes doen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Afandou stranden

Afandou beach op Rhodos tijdens vakantie

Afandou beach op Rhodos

Afandou beach is het langste strand van Rhodos. Het strand bestaat uit kleine kiezels en is goed en netjes georganiseerd. Een ligbed met parasol, snackbars, tavernes en restaurants vind je hier genoeg. Het zeewater is hier schoon en de zeebodem loopt geleidelijk af. Een strand dus voor families met (kleine) kinderen.

Op het lange strand is altijd wel ergens een plekje te vinden voor je strandlaken. Zelfs in het hoogseizoen is er genoeg ruimte voor alle toeristen en lokale zonaanbidders. Niet ver van het strand liggen de golfbanen en een aantal luxe resorts. In de omgeving zijn Tsambika beach en Agathi beach tips om heen te gaan. Ten noorden van Afandou is het strand Anthony Quinn een aanrader met een hippe beach bar.