Pefki

  Pefki of Pefkos, zoals locals het vakantiedorp noemen, ligt aan de oostkust van Rhodos. Nog geen vijf kilometer ten zuiden van Lindos op ongeveer 55 kilometer rijden van het centrum van Rhodos stad. Het is een kleine vakantiebestemming, maar goed georganiseerd met de nodige luxe accommodaties.

  Pefki heeft één van de mooiste zandstranden van het eiland Rhodos

  Pefki beach is een fraai zandstrand met een mooie gele kleur. Zelden waait in deze beschutte baai een harde wind en dat maakt Pefkos tot een echte zonbestemming. Niet alleen het hoofdstrand van de kleine badplaats is interessant, maar ook de vele verborgen strandjes in de baai trekken de aandacht van toeristen. Het vakantieoord ligt onderaan de berg Marmari.

  De accommodaties liggen veelal dichtbij het strand of langs de vrij rustige doorgaande weg naar Lindos. Wat meer tegen de helling van de Marmari berg met een top van 237 meter. Tavernes, restaurants en kleine winkeltjes vind je langs de weg. Smalle straatjes leiden je naar de eerder genoemde verborgen strandjes en het hoofdstrand van Pefki.

  Rondom en in het dorp veel luxe appartementen en zelfs villa’s. Het is een opkomende vakantiebestemming op Rhodos. In de omgeving zijn Glystra beach en Agios Pavlos beach andere fraaie stranden en bezoek waard. Natuurlijk is Lindos de plaats voor meer vertier en een dagje winkelen.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen