Ambelos

  Ambelos is een bergdorp in het groene landschap van het noorden van Samos. Het ligt op vier kilometer rijden van de kustplaats Agios Konstantinos en is een mooi startpunt voor een wandeling. De gelijknamige waterval trekt toeristen aan en leuk is het dorpsplein voor de Agios Antistasis kerk met meerdere tavernes. Het uitzicht op zee vanaf de terrassen is fraai.

  Bezoek de waterval van Ambelos en druivenranken

  In de omgeving vind je veel druivenranken en net als in het dorp Manolates wordt hier lokaal in tavernes wijn gemaakt. De waterval van Ambelos voorziet de inwoners vooral in de winter en het voorjaar van vers water. Een wandeling vanuit dit dorp naar deze waterval is ongeveer anderhalve kilometer. Reken op een half uurtje wandelen en draag goed schoeisel. Met kleine kinderen is deze wandelroute niet aan te bevelen. Je kunt Ambelos combineren met Stavrinides. Eveneens een bergdorp in deze groene omgeving op slechts twee kilometer afstand.

  Voor een dagje strand kun je het beste naar Avlaki of Agios Konstantinos gaan. Beide plaatsen liggen op enkele kilometers afstand van Ambelos en zijn gemakkelijk te bereiken met een huurauto. 

  foto album Samos

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Ambelos?