Ambelos

  Ambelos is een bergdorp in het groene landschap van het noorden van Samos. Het ligt op vier kilometer rijden van de kustplaats Agios Konstantinos en is een mooi startpunt voor een wandeling. De gelijknamige waterval trekt toeristen aan en leuk is het dorpsplein voor de Agios Antistasis kerk met meerdere tavernes. Het dorp lijkt boven de zee te zweven, omdat het slechts honderd meter van zee af ligt. Dit dorp is gebouwd op een redelijk steile helling.

  Bezoek de waterval van Ambelos en druivenranken

  In de omgeving vind je veel druivenranken en net als in het dorp Manolates wordt hier lokaal in tavernes wijn gemaakt. De waterval van Ambelos voorziet de inwoners vooral in de winter en het voorjaar van vers (drink)water. Een wandeling vanuit dit dorp naar dez waterval is zo’n anderhalve kilometer. Reken op een half uurtje wandelen en draag goed schoeisel. Met kleine kinderen is deze wandelroute overigens niet aan te bevelen. Je kunt Ambelos combineren met Stavrinides. Dit is eveneens een bergdorp in deze groene omgeving en ligt op slechts twee kilometer afstand.

  Voor een dagje strand van hieruit kun je het beste naar Avlaki of Agios Konstantinos gaan. Beide kustplaatsen liggen op enkele kilometers afstand van Ambelos en zijn gemakkelijk te bereiken met een huurauto. 

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen