Manolates

  Manolates is een prachtig bergdorpje in het noorden van Samos. Het ligt aan het einde van de Nachtegalenvallei, vijf kilometer ten zuiden van de kustplaats Agios Konstantinos. Nog voor je de parkeerplaats opdraait passeer je de uitnodigende taverne Pigi. Vanaf de gratis parkeerplaats wandel je via geplaveide straatjes naar het gezellige dorpsplein toe.

  Manolates is een fraaie bergdorp op het eiland Samos

  De weg door het Dal van de Nachtegalen is al een belevenis. Zet je ramen open tijdens de rit om de watervallen te horen en de Nachtegalen, vooral ’s morgens vroeg, te horen zingen. Alles is hier groen en onderweg passeer je meerdere wandelpaden.

  In het dorp Manolates wandel je langs verschillende winkeltjes met lokale kunstnijverheid. Van keramiek tot wandkleden en van honing tot marmelade. Hier ga je zeker slagen voor een souvenir van Samos voor thuis. Vergeet niet even op een terrasje te gaan zitten op het ‘platia’. Het hele jaar door is er minimaal één taverne geopend. Voor een spectaculair uitzicht wandel je naar de andere kant van het dorp naar Loukas taverna.

  Manolates wordt ook wel het kunstenaarsdorp van Samos genoemd en tet het hele jaar door zo’n 200 permanente inwoners. Vanuit Manolates kun je wandelen naar Vourliotes; een ander bergdorp.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen