Agios Konstantinos

Agios Konstantinos is een traditioneel dorpje aan de noordkust van het Griekse eiland Samos. Het ligt op de weg van Kokkari naar Karlovasi en is tegenwoordig ook een vakantiebestemming. Kokkari ligt op negen kilometer afstand en qua reistijd zo’n 10 minuten met een huurauto. Maar het is niet zo’n massale badplaats, eerder een verborgen parel voor echte Griekenlandliefhebbers.

Agios Konstantinos is het startpunt voor mooie wandelingen op Samos

In Agios Konstantinos wordt het water biologisch gezuiverd en dat houdt de zee schoon en dus het zwemwater van zeer goede kwaliteit. Het strand aan de oostzijde is vrij groot, maar smal en bedekt met kiezels en stenen. Langs de kust loopt de doorgaande weg, daaraan de boulevard met taveernes, terrasjes en mini-markets. Bij het haventje is nog een ander kleiner strand.

Het groene dorp Platanakia ligt aan Agios Konstantinos vast. Een prachtig startpunt voor natuurwandelingen door het Dal van de Nachtegalen (vallei der nachtegalen). De wandelpaden zijn hier uitgestippeld en de lokale bevolking helpt je graag een handje om een mooie wandelroute uit te stippelen. Neem daarbij dat in Platanakia een aantal traditionele Griekse taveernes te vinden zijn met terrasjes tussen enorme platanen. Een mooie plek voor een Griekse maaltijd, mezzedes of een ijskoud biertje.

foto album Samos

Agios Konstantinos tips

Agios Konstantinos de Vallei van de NachtegalenHet witgekalkte Constantinus kapelletje is bezienswaardig in Ano Agios Konstantinos. Loop vanaf het haventje via de weg naar boven de groene heuvel op naar Ano Agios Konstantinos. Het kerkje staat deels verscholen tussen het groen en ook de dakpannen zijn met witte kalk bedekt. Je hebt bovendien een fraai uitzicht op zee en het lager gelegen kustplaatsje Agios Konstantinos.

Agios Konstantinos heeft goede busverbindingen met Karlovasi en Samos-stad. Doordeweeks zijn er vijf busdiensten en op zaterdag zijn dit er acht. Zo kun je dus voordelig een dagje erop uit.

Bekijk alle aanbiedingen

Agios Konstantinos stranden

Voor het strand is het aan te raden om niet te kiezen Agios Konstantinos beach. Bij het kustdorpje Avlakia op een paar kilometer ten oosten van Agios Konstantinos vind je Tsambou beach. Een fraai en breed kiezelstrand. Het strand van Tsambou is grotendeels georganiseerd en behoord tot de populairste stranden van Noord-Samos. Net na Karlovassi, naar het westen, is Potami beach een aanrader.