Agios Konstantinos

Agios Konstantinos is een traditioneel dorp aan de noordkust van het Griekse eiland Samos. Het ligt op de weg van Kokkari naar Karlovasi en heeft zich ontwikkeld tot een vakantiebestemming. Kokkari ligt op negen kilometer afstand en reken op een reistijd van zo’n 10 minuten met een huurauto. Dit is geen badplaats met massatoerisme, maar juist eerder een verborgen parel voor echte Griekenlandliefhebbers.

Agios Konstantinos is het startpunt voor mooie wandelingen op Samos

In Agios Konstantinos wordt het water biologisch gezuiverd, dat houdt de zee schoon en dus is het zwemwater hier van zeer uitstekende kwaliteit. Het strand aan de oostzijde is vrij groot, maar smal en bedekt met kiezels en stenen. Langs de kust loopt de doorgaande weg met daaraan de boulevard met tavernes, enkele restaurants en mini-markets. Bij de kleine haven is nog een ander kleiner strand.

Het groene dorp Platanakia ligt aan Agios Konstantinos vast. Een prachtig startpunt voor natuurwandelingen door het Dal van de Nachtegalen (vallei der nachtegalen). De wandelpaden zijn hier uitgestippeld en de lokale bevolking helpt je graag een handje om hier een mooie wandelroute te bepalen. Neem daarbij dat in het bergdorp Platanakia een aantal traditionele Griekse tavernes te vinden zijn met terrasjes onder enorme, eeuwenoude platanen. Een mooie plek voor een Griekse maaltijd, een tafel vol mezzedes of een ijskoud biertje.

foto album Samos

Agios Konstantinos tips

Agios Konstantinos de Vallei van de NachtegalenHet witgekalkte Constantinus kapelletje is bezienswaardig in Ano Agios Konstantinos. Loop hiervoor vanaf het haventje via de weg naar boven de groene heuvel op naar Ano Agios Konstantinos. Het kerkje staat deels verscholen tussen het groen en ook de dakpannen zijn met witte kalk bedekt. Je hebt bovendien een fraai uitzicht op zee en het lager gelegen kustplaatsje Agios Konstantinos.

Agios Konstantinos heeft goede busverbindingen met Karlovasi en Samos-stad. Doordeweeks zijn er dagelijks vijf busdiensten en op zaterdag zijn dit er acht. Zo kun je dus voordelig een dagje erop uit als je hier op vakantie bent.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Konstantinos stranden

Voor het strand is het aan te raden om niet te kiezen Agios Konstantinos beach. Bij het kustdorpje Avlakia op een paar kilometer ten oosten van Agios Konstantinos vind je Tsambou beach. Een fraai en breed kiezelstrand. Het strand van Tsambou is grotendeels georganiseerd en behoort tot de populairste stranden van Noord-Samos. Net na Karlovassi, naar het westen, is Potami beach een aanrader.