Drakei

  Drakei is een bergdorp in het westen van het eiland Samos. Een traditionele nederzetting ver weg van het massatoerisme. Vanuit Votsalakia is het 23 kilometer rijden en in combinatie met Kallithea en het strand van Balsamos is dit een leuk dagje uit. Voor lunch of diner is taverne Kostas hier een tip. Een menukaart met authentieke gerechten en bovendien een mooie zonsondergang vanaf het terras.

  Drakei is een traditioneel bergdorp in het westen van Samos

  In dit groene gebied temidden van het Kerkis-gebergte is scheepsbouw een traditie. Net voor je Drakei in komt rijden zie je een oude scheepswerf. Hier worden nog steeds houten vissersboten gemaakt. Aan zee bij Agios Isidoros vind je boothuizen van vissers in een windvrije baai. Er is een wandelpad van Drakei via de stranden Megalo en Mikro Seitani naar Potami toe. Geen gemakkelijke wandelroute en maar liefst 15,3 kilometer lang.

  Drakei ligt hoog bovenop een berg en het is letterlijk het laatste dorp aan de noordwest kust van Samos. Hier stopt de weg en je zult dezelfde weg moeten nemen als waarover je bent gekomen. Heel veel is er niet te doen, maar je kunt genieten van het uitzicht en de rust.

  foto album Samos

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Drakei?