Balos

  Balos is een opkomende vakantiebestemming in het zuiden van Samos. Het ligt op zeven kilometer ten oosten van Ormos Marathokampos en 30 kilometer ten westen van Pythagorion. Langs het lange kiezelstrand vind je wat restaurants en tavernes. Een rustige bestemming met enkele accommodaties aan het strand.

  Balos is een rustige bestemming op het eiland Samos

  Voor de bakker, een supermarkt en andere voorzieningen kun je naar het dorp Koumeika op drie kilometer afstand. Een tip is om hier de olijfoliefabriek te bezoeken van Markou. Ze maken al sinds 1969 olijfolie van een lokale olijfsoort en geven je graag een rondleiding door het gebouw en de productieruimte. In de omgeving van Balos kun je ook mooie wandelingen maken. Al snel wordt het achterlandschap bergachtig met uitzicht op het Kerkis gebergte. De omgeving is groen met wandelpaden en bergdorpen.

  Het langgerekte kiezel- en zandstrand van Balos is de trekpleister voor toeristen en heeft een Blue Flag eco-label. Als je Votsalakia te druk vindt, is dit een alternatief. Slechts een gedeelte van het strand, voornamelijk bij horecagelegenheden, is georganiseerd met ligbedden en parasols. Het grootste gedeelte van het strand is leeg, vrij toegankelijk om hier je handdoek neer te leggen en je boek uit te lezen. Aan de kleine pier liggen enkele bootjes.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen