Votsalakia

Votsalakia is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Samos. De badplaats ligt aan de golf van Marathokampos op 44 kilometer van de internationale luchthaven van Samos en 45 kilometer van Vathi. Het duurt ongeveer een uur om van hieruit naar Votsalakia te komen met de bus of een auto. Een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen en reizigers op zoek naar een rustige en relaxte vakantie. Hier wonen het hele jaar door 220 mensen en in de zomermaanden is deze populatie tijdelijk natuurlijk een stuk hoger met alle toeristen.

Votsalakia is voor families met kinderen en natuurliefhebbers

Het bergdorp Marathokampos ligt op vier kilometer afstand en wandelen kun je hier goed in de omgeving. Voor de ervaren wandelaars is een wandeltocht naar de top van de berg Kerkis op 1433 meter hoogte een uitdaging. Fietsen kun je ook in Votsalakia en de groene omgeving. Je kunt de grot van Pythagoras bezoeken of stranden in de buurt als Psili Ammos. Voor vijf euro per dag kun je al een fiets huren.

In Votsalakia vind je geen musea of archeologische bezienswaardigheden en in juli en augustus vinden hier verschillende lokale culturele festivals plaats. Leuk om mee te maken tijdens je vakantie op Samos. Informeer lokaal naar de programma’s van deze festivals. Uitgaan kun je verschillende bars en de club After That.

foto album Samos

Votsalakia stranden

Uitzicht Votsalakia op Samos Griekenland

Samos Votsalakia – baai en strand

Votsalakia heeft een lang zandstrand van 1,5 kilometer en is onderdeel van de drie kilometer lange kustlijn hier op Samos. Met het kiezelstrand Velanidia, het kiezelstrand Limnionas en het mooie zandstrand van Psili Ammos.

Alle stranden zijn georganiseerd met parasols, strandbedden, restaurants en bars. Psili Ammos is een ideaal zandstrand voor (kleine) kinderen en ligt wat verderop.


Votsalakia wandelen

Votsalakia Samos uitzicht op strand vanaf terras

Samos Votsalakia – terrasje aan het strand

Wandelen kun je prima in de omgeving van Votsalakia. Voor de natuurliefhebber is de omgeving richting de top van 1.433 meter hoge Kerkis berg een aanrader. Het gebied kent een rijke flora en fauna, heeft verschillende grotten en onderweg word je getrakteerd op schitterende vergezichten op Samos.

Er zijn diverse wandelroutes met wandelpaden en vraag bij je accommodatie of in Votsalakia naar de mogelijkheden en de tips om te gaan wandelen.

Wat zijn jouw tips voor Votsalakia?