Heraion tempel

De tempel van Heraion, ook wel de Hera-tempel,  is de grootste archeologische bezienswaardigheid van het eiland Samos. Je vindt deze archeologische vondsten negen kilometer ten zuiden van Pythagorion aan de golf van Samos en op loopafstand van de vakantiebestemming Ireon. Er is niet bijzonder veel te bezichtigen.

De Heraion tempel had ooit twee of drie zuilenrijen rondom

Heraion (Ireon) is de geboorteplaats van de godin Hera en de tempel kun je van dinsdag tot en met zondag bezoeken. Gesloten in de winter, maar geopend van 1 april tot en met 31 oktober van 09.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt negen euro per persoon en je kunt ook een combinatieticket kopen voor zowel Heraion (Iraio) als voor de Efpalinion tunnel. Je bespaart hiermee in totaal een euro per persoon.

Heraion Samos dateert al uit de 8e eeuw voor Christus. Het was de eerste Griekse tempel van meer dan 30 meter in lengte. Bezienswaardig zijn de karakteristieke verminkte zuil. Dit is de enige zuil die (nog) overeind staat van het heiligdom van Hera. De replica’s van marmeren beelden trekken ook zeker je aandacht. De indeling van de Hera-tempel heeft verder nog resten van het schip van Koleos, de Ciceron tribune, een vroeg christelijke basiliek, baden, het hoofdaltaar en kleinere heiligdommen.

foto album

Heraion tempel tips

Op verschillende data in het jaar kun je het Heraion gratis bezoeken. Op 6 maart, 18 april, 18 mei, 5 juni en 27 september mag je gratis de archeologische plaats op. Ook op nationale Griekse feestdagen is het Heraion gratis te bezichtigen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Heraion tempel bezienswaardigheden

Heraion SamosOp het archeologische terrein van Heraion (Iraio) vind je de ruines van de tempel van “Imvrasia Hera”. Het is een van de grootste tempels uit de oudheid. Deze tempel van Hera dateert uit 538 tot 522 voor Christus en je kunt nu nog een pilaar en kleinere pilaren bezichtigen. De hoge pilaar is slechts de helft van de hoogte van hoe deze vroeger in originele staat is geweest. De totale oppervlakte van de tempel van Hera was 108 x 55 meter. In totaal hebben hier 155 pilaren gestaan, waarschijnlijk zonder dak.

Het grote altaar is een ander gedeelte wat interessant is om te bekijken als ook de “Sacred road” van 4.880 meter lang. Deze loopt vanaf de oude stad, tegenwoordig Pythagorion, naar Heraion.