Pagondas

  Pagondas is een vrij groot bergdorp in het zuiden van het eiland Samos. Het ligt op 12 kilometer van de vakantiebestemming Pythagorion op zo’n 250 meter hoogte. De inwoners zijn voornamelijk boeren en ze leven van de landbouw. De Agia Triada kerk prijkt boven alle oranje daken uit en is bezienswaardig. Leuk is het oude centrum van het dorp.

  Pagondas is één van de grootste en oudste dorpen van Samos

  Aan het dorpspleintje vind je verscholen onder de platanen terrasjes van een kafénion en taverne. Het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan en het is een relaxte stek voor een kop koffie, biertje of lunch. Pagondas is niet alleen het grootste, maar ook één van de oudste dorpen op Samos. Je vindt er ook een folklore museum, welke is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Op woensdag, vrijdag en zondag zijn de openingstijden van 17.30 tot 20.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,- per persoon.

  Voor het strand is Ireon dichtbij en ligt op zes kilometer afstand. Het populaire Pappa beach bereik je na acht kilometer rijden.

  foto album Samos

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Pagondas?