5 gezellige vakantiebestemmingen op Samos

26 mei 2021 Bas Wanrooij

5 gezellige bestemmingen op SamosSamos is een geliefd Grieks eiland bij Nederlanders. Het groene Egeïsche eiland ligt op drie en een half uur vliegen vanaf Nederland en ontvangt de meeste Nederlandse toeristen van mei tot en met september. Het is zeker niet alleen een zon-, zee- en strandbestemming. Wandel- en natuurliefhebbers kunnen hier met name in het voor- en naseizoen hun hart ophalen. We hebben 5 gezellige vakantiebestemmingen op Samos voor je op een rijtje gezet.

1. Kokkari – ligt aan de noordzijde van het eiland, dichtbij hoofdstad Vathi. Het is één van de oudste gezellige vakantiebestemmingen op Samos en trekt met haar boulevard en fraaie stranden toeristen van over de hele wereld aan. Kokkari is pittoresk en ligt in de buurt van de vallei van de Nachtegalen voor mooie natuurwandelingen.

2. Pythagorion – is een andere drukke en gezellige badplaats op Samos. Deze havenplaats ligt aan de zuidkust van Samos. Langs de haven van Pythagorion vind je genoeg terrassen van restaurants en tavernes. En natuurlijk het standbeeld van de wiskundige Pythagoras. Ontdek Pythagorion op Samos en de omgeving met de tunnel van Efpalinio, het Spiliani klooster en het archeologische Heraion.

3. Votsalakia – is een vakantiebestemming in het zuiden van Samos. Votsalakia ligt verspreid langs een lang en breed (zand)strand met beach bars en tavernes met uitnodigende terrassen pal aan het strand. Aan de doorgaande weg liggen accommodaties en vind je meer gezellige horecagelegenheden. Mooie stranden zijn er genoeg in de omgeving om te ontdekken tijdens je vakantie naar Votsalakia, zoals Psili Ammos of het ruigere Balos.5 gezellige vakantiebestemmingen op Samos

4. Ireon – is een kleinere bestemming in het zuiden van Samos. Ireon ligt dichtbij Pythagorion, op acht kilometer rijden, en heeft een gezellig haventje. Populair is hier het georganiseerde Papa beach. De tempel van Heraion ligt op loopafstand en is een bezoekje waard tijdens je verblijf in Ireon. In het groene berglandschap kun je wandelingen maken naar bijvoorbeeld het dorp Pagondas.

5. Vathi – ook wel Samos-stad genoemd en ligt in het noorden van het eiland. Het is tevens de grootste plaats op Samos en heeft een gezellige boulevard en plein. Aan het plein veel horeca met terrassen en aan de wandelboulevard tavernes, bars en winkels. Vanaf hoger gelegen wijken van de stad heb je een fraai uitzicht over Vathi en de kustlijn. Leuk om te bezoeken is het wijnmuseum.

Ons overzicht betreft 5 gezellige vakantiebestemmingen op Samos, maar er zijn er natuurlijk nog meer. Zo zal ook iedereen wel zijn eigen favoriete plekje hebben op het eiland. Fijne vakantie.