Kerveli

  Kerveli is een klein vissersdorp aan de oostkust van Samos. Het kustplaatsje ligt op 12 kilometer rijden van de hoofdstad Vathy en is een kleine, maar opkomende vakantiebestemming. In deze omgeving vind je meerdere rustig gelegen vakantievilla’s en kleinschalige accommodaties. Het strand is hier 150 meter lang, zo’n tien meter breed en bestaat voornamelijk uit kiezels en langs de kustlijn zorgen tamarisken voor natuurlijke schaduw.

  Kerveli is een rustige vakantiebestemming op Samos

  In Kerveli is een kleine wandelboulevard met een taverne Charavgi genaamd. Deze eetgelegenheid heeft ook een houten pier in zee, waar je bijvoorbeeld kunt aanmeren met je gehuurde motorboot. Meer naar de noordkant ligt een andere taverna Krifi Folia. Dit is een prima alternatief voor een Griekse lunch of diner. Of gewoon om te relaxen met een briesje van zee.

  Voor een bakkerij, meer tavernes en een supermarkt kun je naar het dorp Paleokastro rijden. Het ligt wat verder landinwaarts op vijf kilometer van Kerveli. Of een uitstapje maken naar het vissersdorpje Posidonio op negen kilometer afstand met enkele tavernes. Klima is overigens een goed alternatief met een beter strandje. Tijdens een vakantie in Kerveli is een huurauto eigenlijk een tip. Hiermee kun je je namelijk eenvoudig en snel verplaatsen naar andere drukkere locaties op het Noord-Egeïsche eiland van Griekenland.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen