Posidonio

  Posidonio is een havenplaatsje in het uiterste zuidoosten van Samos. Het ligt op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Vathy. De kustplaats heeft een klein en smal strand van zo’n 50 meter en is bedekt met kiezels en stenen. Het is oprecht één van de mooiste baaien van Samos en groen omzoomd. Je vindt hier enkele accommodaties en wat tavernes. In deze tavernes staat vooral veel vis op de menukaart.

  Posidonio is het meest zuidoostelijk gelegen dorp op Samos

  De baai van Posidonio ligt beschut tegen de wind. Vandaar dat hier ook veel zeil- en motorboten voor anker liggen. Het kleine strand mag dan een kiezelstrand zijn, maar de zeebodem wordt al snel zanderig. Door het kraakheldere zeewater kun je hier mooi snorkelen. De ligging is slechts op 1.100 meter van buurland Turkije en de kustlijn daar kun je dan ook goed zien liggen. Je kunt dus overnachten in Posidonio in een kleinschalig hotel of appartement. Als je hier met de huurauto naartoe gaat moet je rekening houden dat bij het haventje een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

  Psili Ammos is een groot en breed zandstrand is de buurt en als je een wat meer afgelegen strandje zoekt dan zijn Klima en Sideras beach tips. Bij Klima beach vind je ook een taverne.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen