Lemonakia beach

  Lemonakia beach is een populair kiezelstrand bij de vakantiebestemming Kokkari op Samos. De betekenis is “kleine citroenen” en het strand ligt op anderhalve kilometer van het centrum van de badplaats en is te voet te bereiken. Langs de doorgaande weg naar Karlovasi namelijk ligt een voetpad tot aan deze baai. De wandeling duurt ongeveer 20 minuten. Er zijn meerdere toegangswegen tot het strand.

  Lemonakia beach is een fraai kiezelstrand bij Kokkari

  Het strand van Lemonakia ligt verborgen achter de cipressen, pijnbomen en her en der een palmboom. Via een paar trappen loop je naar het kiezelstrand en het kraakheldere zeewater in de baai. Het aanzicht van bovenaf is hier prachtig. Op het strand staan ligbedden en parasols en langs het strand zijn een tweetal tavernes met terrassen. Hier is van alles verkrijgbaar en ze zijn van half mei tot eind september geopend.

  Het georganiseerde Lemonakia beach is ongeveer 240 meter lang en op sommige plaatsen 10 tot 15 meter breed. Kom je hier in de meivakantie dan heb je het strand vrijwel voor jezelf en is er nog geen ligbed of parasol te bekennen. De zeebodem is net als het strand bedekt met stenen en loopt vrij snel af. Voor kleine kinderen is het strand minder geschikt. Alternatief voor een dagje zon, zee en strand is Tsamadou beach op een paar honderd meter afstand en soortgelijk.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen