Dal van de Nachtegalen

Het Dal van de Nachtegalen, ook wel Valley of the Nightingales genoemd, ligt in het gebied van Aidonia op 19 kilometer ten westen van Samos-stad. Het unieke natuurlijke gebied vind je tussen de bergdorpen Agios Konstantinos en Manolates langs de het beekje Kakorema. Een prachtig gebied om te gaan wandelen en het is dan ook het groenste gebied van het Noord-Egeïsche eiland. Na een wandeling kun je bijvoorbeeld gaan eten in een taverne in Manolates of Vourliotes met traditionele lokale mezzes en een goede huiswijn. Bovendien is het hier genieten van de fraaie uitzichten op wijngaarden en het heuvelachtige landschap.

Natuurliefhebbers en wandelaars genieten in de Nachtegalenvallei

Je kunt met de auto vanaf Agios Konstantinos naar het bergdorp Manolates rijden. Een ritje van slechts vier kilometer en onderweg zul je waarschijnlijk meerdere keren stoppen om te genieten van de flora en fauna in het Dal van de Nachtegalen. Vanuit Manolates kun je mooie wandelingen maken in het groene gebied, langs beekjes of naar het dorp Stravinides. Deze grote groene oase en het kabbelende water van het Kakorema beekje geven je een gevoel van rust.

In de Kakorema beek stroomt het hele jaar door kraakhelder water vanuit de bergen. De meeste bomen in de Vallei van de Nachtegalen zijn 15 meter of hoger en zorgen voor een schaduwrijk gebied. Ze werken verkoelend tijdens de warme zomermaanden. Het beekje heeft bovendien talloze mooie kleine watervallen.

foto album Samos

Dal van de Nachtegalen wandelen

Wandelingen maken in de Vallei van de NachtegalenVanuit Agios Konstantinos loopt een wandelpad naar Vourliotes toe. Dit is een wandeling van ongeveer vijf kilometer met bijna 400 hoogtemeters door de Vallei van de Nachtegalen. Andere wat langere wandelingen gaan bijvoorbeeld van Vourliotes naar het Vronta Klooster (zeven kilometer) of van Stravinides naar Manolates (veertien kilometer). Deze langere routes zijn wat uitdagender en worden ook wel gebruikt als trailrun. Ook meer naar Kokkari toe kun je mooie en lange wandelingen maken in de natuur.

Meer Griekenland aanbiedingen