Dal van de Nachtegalen

  Het Dal van de Nachtegalen, ook wel Valley of the Nightingales genoemd, ligt in het gebied van Aidonia op 19 kilometer ten westen van Samos-stad. Het unieke natuurlijke gebied vind je tussen de bergdorpen Agios Konstantinos en Manolates langs de het beekje Kakorema. Een prachtig gebied om te gaan wandelen en hierna te gaan eten in een taverne in Manolates met traditionele lokale mezzes en een goede huiswijn. Bovendien is het hier genieten van de fraaie uitzichten.

  Natuurliefhebbers en wandelaars genieten in de Vallei der Nachtegalen

  Je kunt met de auto vanaf Agios Konstantinos naar het bergdorp Manolates. Een ritje van vier kilometer en onderweg zul je zeker meerdere keren stoppen om te genieten van de flora en fauna in het Dal van de Nachtegalen. Vanuit Manolates kun je mooie wandelingen maken in het groene gebied, langs beekjes of naar het dorp Stravinides. Deze grote groene oase en het kabbelende water van het Kakorema beekje geven je een gevoel van rust.

  In de Kakorema beek stroomt het hele jaar door kraakhelder water vanuit de bergen. De meeste bomen in het Dal van de Nachtegalen zijn 15 meter of hoger en zorgen voor een schaduwrijk gebied. Ze werken verkoelend tijdens de warme zomermaanden. Het beekje heeft bovendien genoeg mooie kleine watervallen.

  foto album Samos

  Bekijk alle aanbiedingen