Mytilinii

  Mytilinii, ook wel geschreven als Mytilini, is een bergdorp op Samos en ligt op 13 kilometer ten westen van de hoofdstad Vathi. Het dorp ligt verscholen in het groen in een vallei en is vanaf zee niet te zien. Wijngaarden sieren het landschap en in de omgeving wordt veel honing geproduceerd. Het gezellige dorpsplein is de trekpleister en de oranje pannendaken kenmerken hier de huizen.

  Mytilinii is een verscholen bergdorp op het eiland Samos

  Aan het dorpsplein vind je meerdere tavernes en kafénions. To magazaki pou leme is een tip om te gaan eten. Een moderne Griekse menukaart met eigenzinnige recepten en één van de beste restaurants van het eiland. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes om het ‘platia’ van Mytilinii heen passeer je de kerken Agios Antonios en Agios Matron. Het kapelletje aan de rand van dorpsplein is echter fraaier. Bij de kerk Panagia Vrontiani staat een oorlogsmonument en is bezienswaardig. Jaarlijks viert men hier het traditionele festival ‘Giorti Tiganitas’, wat een soort pannenkoekenfestival is. Het gaat gepaard met muziek en dans.

  Net buiten het dorp langs de doorgaande weg naar het dorpje Chora ligt het Paleontologisch museum van Samos. Aan de hand van fossiele resten en sporen van organismen hebben ze hier een geologisch verleden gereconstrueerd. Je kunt hier veel opgezette dieren bekijken en uiteraard een grote collectie fossielen, mineralen en koralen. Het museum van Mytilinii is alleen op maandag gesloten en op de andere dagen geopend van 9 tot 14 uur. De entree bedraagt een paar euro per persoon.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen