Megalo Seitani

  Megalo Seitani is zonder twijfel één van de meest fraaie stranden van Samos. Tevens één van de meest afgelegen zandstranden op het Griekse eiland. Allen te voet te bereiken of in de zomermaanden per boot vanuit Karlovasi. De wandeling er hiernaar toe via Micro Seitani beach is prachtig. Op het strand zijn geen voorzieningen en neem dus zelf voldoende water en wat te eten mee.

  Megalo Seitani beach is één van de mooiste zandstranden van Samos

  Megalo Seitani is te bereiken na een wandeling van zo’n anderhalf uur. Ga met je huurauto langs het strand van Potami en verder naar boven. Parkeer daar ergens je auto en volg de wandelborden naar de Seitani beaches. Draag goed schoeisel want het is best een stukje wandelen. Toch is de wandelroute zelf niet moeilijk. Als je last van hoogtevrees hebt heb je een mooie uitdaging. Voor kinderen is de wandeling niet aan te raden. Na zo’n drie kwartier lopen kom je eerst bij het kleine strand aan. Mooi voor een korte stop en om wat foto’s te maken.

  Het stand van Megalo Seitani is zo’n 500 meter lang en op sommige plaatsen wel 60 meter breed. Aan de oostkant staan enkele woningen. Deze zijn vrijwel alleen in de zomermaanden bewoond. Tevens meert hier aan de pier de boot aan uit Karlovasi.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen