Moni Agia Zoni klooster

  Het Moni Agia Zoni klooster vind je op het Griekse eiland Samos. Het ligt op tien kilometer rijden vanaf het centrum van Samos-stad langs de weg aan de zuidzijde van de Vlamarihoogvlakte. Dit klooster is niet zo groot en dateert uit het jaar 1695. De iconostase is uit hout gesneden, maar minder mooi dan het grotere Zoodochos Pigi klooster. De fresco’s uit de 17e eeuw in het klooster zijn behoorlijk verweerd.

  Moni Agia Zoni klooster is een klein klooster uit 1695

  Je kunt het Moni Agia Zoni klooster dagelijks bezoeken van 07:00 tot 13.00 uur en in de zomermaanden ook in de middag van 16:00 tot 20:00 uur. Het klooster is in 2013 en 2014 opgeknapt en de ligging is fraai in de eerder genoemde vallei. De okergele kapel is bezienswaardig en je mag als bezoeker de bovenverdieping van het klooster niet bezoeken. Jaarlijks op 31 augustus wordt het patronaatsfeest gevierd in dit klooster op Samos. Als toerist ben je welkom, maar het kan zijn dat om gepaste kledij wordt gevraagd.

  In de het gelijknamige dorp ligt op 100 meter van het klooster een traditionele taverne. Hier kun je voor of na je bezoek wat drinken of genieten van de lokale Griekse lunch. Voor een verkoelende duik in zee kun je naar Mourtia beach rijden op nog geen vier kilometer rijden van dit kleine klooster.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen