Kaladakia beach

  Kaladakia beach is en klein kiezelstrand in het zuiden van het eiland Samos. Het ligt op acht kilometer ten westen van Votsalakia en 30 kilometer ten oosten van Pythagorion. Het is een populair strand met ligbedden parasols en een grot waarin je kunt zwemmen. Het zeewater loopt vrij snel af en is kraakhelder.

  Kaladakia beach is een mooi kiezelstrand op Samos

  De verhuurder van houten ligbedden en rieten parasols heeft tevens een kleine taverne op het strand. Hier kun je terecht voor versnaperingen. In de grot kleurt het zeewater turquoise en hier kun je heen zwemmen. Sowieso kun je goed snorkelen of duiken bij het rotsachtige gedeelte van de kust van Kaladakia beach. De weg hier naar toe is niet gemakkelijk tot aan de parkeerplaats. Hellingen zijn vrij steil en de weg is onverhard. Dorpje in de buurt op drie kilometer afstand is Koumeika. Hier vind je supermarkten en meer tavernes en restaurants. Ander strand in de omgeving is Balos en een prima alternatief.

  De zeebodem van Kaladakia beach loopt vrij snel af en is bedekt met kiezels. Voor (kleine) kinderen is het strand minder geschikt. Door het heldere zeewater kun je de zeebodem goed zien. Bijkomend voordeel aan deze baai is dat het hier door de ligging maar weinig waait.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen