Samiopoula

  Samiopoula is een klein eiland ten zuiden van Samos. Het eilandje heeft vijf bewoners en ligt op slechts één kilometer van de Samiotische kust. Toepasselijk is de naam wat vrij vertaald ‘klein Samos’ betekend. Eigenlijk is hier het fraaie zandstrand de grote trekpleister. Vanuit Pythagorion gaan er dagelijks dagexcursies hiernaartoe. Een tip als je een dagje wilt zonnen, snorkelen, zwemmen en varen op zee tijdens je vakantie op Samos.

  Samiopoula is één van de mooiste stranden van Samos

  Op het vrij groene eiland wonen dan wel haast geen mensen, maar de kans is groot dat je één van de bijna 100 geiten tegen het lijf loopt als je een bezoekje brengt. Ze leven hier namelijk praktisch in het wild en zijn nogal nieuwsgierig. Samiopoula beach is een grotendeels georganiseerd zandstrand met ligbedden en vaste parasols. De zeebodem loopt zeer geleidelijk af en is bedekt met fijn zand. Prima dus voor gezinnen met kleine kinderen. Het wordt dan ook wel gezien als één van de mooiste stranden van Samos.

  Voor de kust kun je ook prima snorkelen in het kristalheldere zeewater en langs de rotsachtige kust. Op een heuvel staat nog de witte kapel van Agia Pelagia. Vanuit het gezellige havenplaatsje Pythagorion is het ongeveer anderhalf uur varen naar dit eiland en afgelegen strand.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen