Moni Timiou Stavrou klooster

  Het vrij grote Moni Timiou Stavrou klooster ligt op het eiland Samos. Je vindt het klooster op acht kilometer rijden van de vakantiebestemming Pythagorion in het zuiden van het Noord-Egeïsche eiland. Een fraai klooster dat in 1592 is gesticht en goed wordt onderhouden. Interessant om te bezoeken tijdens je vakantie op Samos.

  Een mooi groot klooster in het zuiden van Samos

  Op 14 september heeft men jaarlijks hier een feestdag. Het zogenaamde patronaatsfeest behoort tot de indrukwekkendste van het eiland Samos. Meestal beginnen de feestelijkheden al de avond ervoor met een speciale mis, waarna de hele nacht wordt gefeest. het Moni Timiou Stavrou klooster is dagelijks geopend van 09:00 tit 12:00 uur en van 17:00 uur tot zonsondergang.

  De koepelbasiliek met blauw dak is de moeite waard om te gaan bezichtigen. Hier is de iconostase uit hout gesneden. Zoals bij veel Griekse kloosters leven er (veel) huiskatten. Fotograferen is in de basiliek verboden, maar van buitenaf kun je mooie foto’s maken. Een bezoek aan het klooster kun je dus prima combineren met de plaatsen Pythagorion en Ireon en een duik in zee bij het strand van Potokaki.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen