Firostefani

Firostefani is een klein dorp aan de rand van de caldera op het Griekse eiland Santorini. Het loopt over in de hoofdstad Fira en aan de andere zijde in de vakantiebestemming Imerovigli en ligt aan de westkust van het eiland. Vanzelfsprekend heb je vanuit Firostefani prachtige uitzichten op de vulkaan met steile rotspartijen en de vulkanische eilanden voor de kust. Ook hiervandaan is de zonsondergang prachtig en kun je slenteren over het geplaveide wandelpad naar het hoofdstadje van het eiland.

Firostefani ligt naast Fira op de rand van de krater van Santorini

Het centrum is klein en je kunt langs de caldera lopen naar Fira en Imerovigli. Parkeren kun je langs de weg naar Fira of op het pleintje net achter het centrum. Bezienswaardig in Firostefani is de kerk Agios Gerasimos met blauw herkenbaar koepeldak en om te gaan eten kun je prima terecht bij Pirouni restaurant. Je kunt het niet missen en het ligt centraal in het dorp aan de rand van de steile klif. Pirouni serveert de authentieke Mediterrane keuken en de gerechten worden gemaakt met veel lokale ingrediĆ«nten en volgens traditioneel recept.

De ligging van Firostefani als vakantiebestemming is lekker centraal op het eiland. Met een huurauto, of zelfs met openbaar vervoer, kun je je eenvoudig over het eiland verplaatsen en ben je snel bij de meeste bezienswaardigheden, wijnhuizen of op de donkere zandstranden.

foto album Santorini

Firostefani tips

Firostefani Santorini

Firostefani vakantie – Ag Gerasimos kerk

De Agios Theodori kerk ligt aan de kraterrand in Firostefani en is net als veel kerken in Griekenland Orthodox. Het geijkte plaatje van Santorini met de witte kerktoren en het blauwe koepeldak, ook wel Three Bells of Fira genoemd en wat pronkt als cover op menig reismagazine, is hier gemaakt. Deze kerk is niet verwarren met de grotere Christelijke Agios Gerasimos kerk in het centrum van Firostefani naast het busstation.

Als je wijn houdt is een bezoek aan het wijnhuis Vassaltis een tip. Deze winery ligt op drie kilometer van het centrum van Firostefani langs de doorgaande weg door het binnenland naar Oia. Een wijnproeverij bij Vassaltis behoort hier tot de mogelijkheden.

Meer Griekenland aanbiedingen


Firostefani vakanties

Three Bells Firostefani op Santorini

Firostefani Santorini – Three Bells

Voor een vakantie naar Santorini is Firostefani een centrale en gezellige bestemming. Lopend kun je naar Fira en Imerovigli en met een huurauto of quad ben je snel bij de bezienswaardigheden van het Griekse eiland. In het dorp zelf, langs de caldera en wat verder landinwaarts vind je legio appartementen en hotels.

Restaurants, tavernes en winkeltjes bevinden zich over het algemeen in het kleine centrum en rondom de Agios Gerasimos kerk. vanaf de luchthaven kun je met de bus of taxi naar Firostefani en ook tussen de dorpen Oia en Fira gaat regelmatig een busdienst; met een stop in deze vakantiebestemming.