Imerovigli

Imerovigli is een vakantiebestemming op Santorini en ligt tegen de dorpen Firostefani en later Fira aan. Het is gelegen aan de calderarand en heeft fraaie uitzichten op het schilderachtige Oia, Fira en de eilanden Nea Kameni en Thirassia voor de kust. Sakros, de historische rotspunt bij Imerovigli, kun je te voet bereiken en is een tip voor een mooie zonsondergang. Imerovigli lijkt op Oia en Fira en ligt hoog aan de rand van de caldera met smalle wandelpaadjes, kleine woningen tegen de rotsen aangebouwd in de meestal de kleur wit.

Geniet van de zonsondergang vanaf de rots Sakros in Imerovigli

Naar het centrum van Fira is het twee kilometer lopen en Oia ligt wat verder op ongeveer acht kilometer afstand. The Athenian House is ongetwijfeld de mooiste locatie voor een romantisch diner. Het gourmet restaurant behoort tot de beste van Santorini en kan zich moeiteloos met de beste van Griekenland meten. Het restaurant Anogi is een tip voor een Griekse lunch of diner.

Het dorp is één van de mooiste plekjes op het eiland. Een goed alternatief voor een vakantie in Oia en bovendien liggen de kamerprijzen van hotels en appartementen hier lager. De beste reistijd voor Imerovigli zijn de maanden april, mei, september en oktober. In de wintermaanden zijn er meer en meer hotels en voorzieningen geopend. Zelfs in maart of november is Imerovigli een tip om te bezoeken. Ook dan kan het overdag 20 graden of warmer zijn en de zon volop schijnen. Vliegen kun je dan via de Griekse hoofdstad Athene.

foto album Santorini

Imerovigli tips

Imerovigli uitzicht Santorini

Imerovigli vakantie – uitzicht op buurdorp Fira

Als je van wandelen houdt is een voettocht naar Fira of naar Oia aan te raden. Vanaf Imerovigli kun je langs de rand van de caldera wandelen, langs de berg Megalo Vouno van 330 meter hoogte, via Finikia naar het dorpje Oia wandelen. Een wandeling van ongeveer 10 kilometer en neem hiervoor ongeveer drie uur de tijd.

Onderweg een kop koffie drinken op één van de terrasjes met de mooiste uitzichten op de kraterrand en de witte dorpjes. Let op het is geen lange rechte boulevard en de wandelpaden gaan gepaard met smalle voetpaden en het nodige klimwerk via stenen trappetjes. Een tip: neem voldoende drinkwater mee en bescherm jezelf tegen de felle zon.

De andere wandeling via Firostefani naar Fira is eenvoudiger en hier loop je vrijwel onafgebroken langs huisjes, winkeltjes en terrasjes over een breder wandelpad. Reken op een wandeling van een uur met ook hier zo nu en dan smallere wandelpaden en de nodige trappetjes omhoog en naar beneden. Onderweg word je getrakteerd op hele mooie vergezichten. Voor de routes van beide wandeltochten kun je informatie inwinnen bij de plaatselijke bevolking.

Meer Griekenland aanbiedingen


Imerovigli bezienswaardigheden

Imerovigli Santorini Skaros met uitzicht

Imerovigli Santorini – Uitzicht op Skaros

Imerovigli is net als Oia en Fira een bezienswaardigheid op zich. Via de smalle trappetjes en wandelpaden loop je hoog langs de rand van de caldera en passeer je luxe kleine pensions, hotels en villa’s. Het mooie van Imerovigli is dat je uitzicht hebt op zowel Fira, Oia als de eilandjes Neo Kameni en Thirassia met, zeker in de zomermaanden, de cruiseschepen voor de kust.

Vanaf de kleine gezellige terrasjes, of tussen de witgekalkte huisjes door heb je schitterende vergezichten. De zonsondergang vanaf de rots Skaros voor Imerovigli is een aanrader. Via een smal pad kun je de rotspunt Sakros bereiken en het uitzicht is geweldig met of zonder zonsondergang. Je zult niet de eerste zijn die de zonsondergang hiervandaan fraaier vindt dan vanaf de oude burcht in Oia. Een wandeling naar de rotspunt van Sakros duurt twintig minuten tot een uur. Als je geen stops maakt voor foto’s dan is de wandeltijd een stuk korter.

Imerovigli restaurants

Imerovigli restaurant The Athenian House

Imerovigli vakantie – The Athenian House

In het centrum van Imerovigli liggen de meeste restaurants en tavernes. Hier parkeer je ook je huurauto en er zijn ook eetgelegenheden met een terras aan de rand van de caldera met een fraai panorama uitzicht. The Athenian House is het gourmet restaurant van Santorini en genietend van gastronomische hoogtepunten van executive chef de cuisine Dimitris Skarmoutsos met een goed glas Griekse wijn, is de zonsondergang vanaf het terras adembenemend.

Een tip voor een Grieks restaurant is de taverne Anogi. De prijzen voor de hoofdgerechten zijn gemiddeld en op de menukaart staat voornamelijk de traditionele Griekse keuken. Een populaire eetgelegenheid in Imerovigli bij toeristen.

Imerovigli vakanties

Imerovigli Santorini uitzicht

Imerovigli vakantie – uitzicht op de caldera

Een vakantie naar Imerovigli kun je vanuit Nederland georganiseerd boeken als pakketreis. Andere mogelijkheid is om zelf een hotel of appartement te boeken in deze vakantiebestemming.

Het aanbod van accommodaties is vrij groot en variërend van eenvoudige studio’s tot luxe suites met een spectaculair uitzicht. De internationale luchthaven ligt op acht kilometer afstand van het vakantie-oord en met een taxi of huurauto ben je zo in Imerovgli. Er gaat ook een busdienst naar Oia en Fira met een paar stops in Imerovigli langs de hoofdweg.