Agios Ioannis kastri

Agios Ioannis kastri, ook wel de Mamma Mia kerk genoemd, ligt op het eiland Skopelos. Een belangrijk filmfragment uit de film, de bruiloft, is opgenomen in en rondom de witte kapel Agios Ioannis in de omgeving van Kastri. Hordes toeristen trekken naar de schilderachtige rots aan de noordoostkust van het Griekse eiland. Met een georganiseerde dagtocht per boot of busje, maar ook op eigen gelegenheid met een huurauto, quad of scooter kun je naar het witte kapelletje afreizen. Reken op een reistijd vanuit Skopelos-stad van iets meer dan een uur.

De Agios Ioannis kapel op Skopelos is uit de film Mamma Mia

Om bij de witte Agios Ioannis kapel te komen dien je een steile trap van 205 treden te beklimmen. Op een zomerse dag met zon en een temperatuur van de 30 tot 35 graden kan dit best een uitdaging zijn. Boven kom je op een pleintje met de zo begeerde kapel, een ander gebouw en wat zitjes heerlijk in de schaduw van een grote olijfboom.

De Agios Ioannis Kastri kapel is zeker van binnen een stuk kleiner dan in de film. Er zijn dus verschillende filmsets gebruikt voor de bruiloft in Mamma Mia! Het uitzicht is hoe dan ook prachtig. Als je de klim alleen hebt gemaakt om het zaligmakende beeld uit de film op je netvlies te krijgen, dan kan het wat teleurstellen. Maar goed, de kapel komt zeker terug in de filmopnames uit september 2007.

Skopelos foto album

Agios Ioannis kastri tips

Agios Ioannis kapel op de rots uit de film Mamma Mia!

Agios Ioannis Kastri – rots en kapel Mamma Mia!

De rotspartij is zo’n 100 meter hoog en er wordt gezegd dat je via 205 treden bij de Agios Ioannis van Kastri kapel terecht komt. De kerk is gebouwd ter ere aan de vondst van een icoon van St. John Baptist. Op 29 augustus wordt dit door de eilandbewoners feestvierend herdacht. Uiteraard bovenop de rots op het kleine plein bij de kapel. Leuk om mee te maken als je op Skopelos op vakantie bent.

Dagelijks trekt het plekje behoorlijk wat toeristen. Zelfs georganiseerde tours met een luxe bus worden verspreid over Skopelos aangeboden. Je bent dus nooit de enige boven bij de kapel. Voor je de klim naar boven gaat maken kun je wat drinken kopen bij de kiosk. Een tip om in ieder geval een flesje water mee te nemen. Boven zijn namelijk geen voorzieningen.

Meer Griekenland aanbiedingen