Skopelos in top 10 afgelegen eilanden wereldwijd

17 september 2020 Bas Wanrooij

Skopelos in top 10 afgelegen eilanden wereldwijdSkopelos is door het Amerikaanse reismagazine Travel+Leisure gekozen in hun top 30 van geheime afgelegen eilanden ter wereld. Het Sporaden-eiland is te vinden op de zesde plaats in deze lijst dit jaar en ligt op slechts een uur varen van buureiland Skiathos. Bovenaan deze prestigieuze top 30 vinden we het eiland Con Tao in Vietnam, gevolgd door Gili Trawangan in Indonesië en Pico in Portugal. Wellicht zijn de uitdagingen groter in deze tijd met Covid-19 reisbeperkingen om de eilanden te bezoeken. Dan maar op de ‘bucket list’ voor volgend jaar of in 2022.

Skopelos enige Griekse eiland in top 30

Skopelos is de enige Griekse notering in deze top 30. Travel+Leisure noemt het eiland ‘picture perfect’ en haalt de opnames verspreid over het eiland aan voor de Hollywoodklassieker Mamma Mia! uit 2007 aan. Toen werd gefilmd op o.a. het fraaie Kastani beach en op de rots bij de Agios Ioannis kapel.

Skopelos heeft geen eigen vliegveld en je kunt wel rechtstreeks vanuit Nederland in nog geen drie uur vliegen naar Skiathos. Vanuit de haven van de hoofdstad van dit eiland vertrekken veerboten naar Skopelos en Alonissos. Na een uur varen bereik je de haven van Skopelos-stad.