Thassos nieuwe bestemming TUI

16 september 2019 Bas Wanrooij

Thassos nieuwe bestemming TUI in 2020Reisorganisatie TUI voegt voor de zomer van 2020 het Griekse eiland Thassos toe aan haar bestemmingen. Wekelijks wordt er vanaf dinsdag 28 april 2020 gevlogen van Schiphol naar Kavala in minder dan drie uur. Het laatste stukje van je reis, van het vasteland naar het eiland, gaat per veerboot van Keramoti naar Thassos-stad (Limenas). Met een huurauto ben je flexibeler en deze is altijd bij je reis te boeken.

15 accommodaties op Thassos

In totaal worden er 15 verschillende accommodaties op Thassos aangeboden voor de zomer van 2020. Ze variëren van appartementen tot en met het luxe 5-sterren Thassos Grand Resort. Er is keuze uit een verblijf in de vakantiebestemmingen Thassos-stad, Golden Beach (Chryssi Akti), Limenaria, Potos, Agios Ioannis en Makryammos.

Met Thassos erbij biedt TUI volgend jaar 22 verschillende Griekse bestemmingen aan. Kreta is de grootste bestemming in Griekenland, waar voor de zomer van 2020 112 verschillende accommodaties door de touroperator uit Rijswijk worden aangeboden.

Wandelen en witte stranden

Thassos is één van de groenste en noordelijkste Griekse eilanden. De top van de hoogste berg, Ipsarion genaamd, piekt 1.204 meter boven de zeespiegel uit. Je kijkt hiervandaan letterlijk over het hele (ronde) eiland uit. Niet alleen hier, maar in het hele binnenland van Thassos kun je mooie wandelingen maken in de bergen en door de naaldboombossen. In de maanden april, mei en juni is de natuur op zijn mooist op het Griekse eiland met beekjes en zelfs kleine watervallen.

Fraaie marmerwitte stranden zijn Saliara en Porto Vathy beach in het noordwesten. Aliki beach met bij het strand oude steengroeven en overblijfselen van een tempel met zuilen is een tip.