Agalas

  Agalas is een bergdorp in het zuidwesten van Zakynthos. Het ligt op 18 kilometer rijden vanaf Zakynthos-stad en reken op een reistijd van ongeveer een half uur. De dorpskerk is bezienswaardig evenals het turquoise herenhuis aan het plein. Toeristen komen hier eigenlijk voor de Damianós grot en de Andronios bronnen. Je vindt ze op een kilometer afstand van het centrum.

  De Damianós grot en de Andronios bronnen zijn tips bij Agalas

  Agalas is een dorp dat je hoogstwaarschijnlijk zou passeren zonder stop. Er is een klein museum met een art-gallery. Niet alleen de grot en de bronnen zijn interessant, maar ook het uitzicht. Vanaf de bergtoppen word je getrakteerd op een fraaie zonsondergang. De Agalas Caves zijn alleen vanaf zee te bereiken en zijn een geliefde zwemstop van excursieboten tijdens een dagtocht langs de kustlijn van Keri.

  De Andronios bronnen zijn in totaal 11 verschillende waterputten. Ze dateren uit de Venetiaanse tijd en zijn nog steeds gevuld met regenwater. De gelijknamige vallei is een geliefd wandelgebied. Voor een duik in zee kun je naar Plakaki beach rijden. Na de Andronios bronnen rijd je door tot de parkeerplaats. Hier vandaan dien je nog een stukje te voet af te dalen naar Plakaki. Het is geen strand, maar een rotsplateau waar je vanaf kunt duiken in zee.

  Bij de Damianós grotten vind je een goede taverne met tevens een mooi uitzicht. Hier parkeer je de auto en ga je te voet verder naar de twee grotten boven elkaar in de berg. Een korte wandeling over een vrij smal pad.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen