Dafni beach

Dafni beach is bij menig toerist het favoriete strand op het schiereiland Skopos. Een kindvriendelijk zandstrand met het groene achterland en bergen als fraai decor. Het zandstrand heeft een donkere kleur, zoals Gerakas, langzaam aflopende zeebodem en taveernes aan het strand. De weg ernaartoe geeft je het gevoel bij een verlaten en speciaal strand te komen. Onderweg kom je het informatiecentrum tegen van het Marine Park van Zakynthos. Interessant om te gaan kijken, ook met kinderen.

Dafni is één van de belangrijkste schildpaddenstranden van Zakynthos

Langs de hoofdweg van Argassi naar Gerakas zie je vanzelf borden met Dafni beach komen. De eerste afslag is de beste weg naar het strand. Iets verderop is een tweede afslag naar Dafni, een andere route via een smallere weg. Vanaf Zakynthos-stad is het 13 kilometer rijden en Argassi ligt op acht kilometer van Dafni beach.

Op het strand zie je in de maanden mei tot en met oktober veel “houten hekjes” staan. Ze zijn geplaatst door medewerkers van het Marine Park om de nesten van Caretta Caretta schildpadden heen. Er is altijd minimaal één medewerker van het Marine Park of een vrijwilliger van Archelon aanwezig op het strand. Stel ze gerust je vragen over het strand en de schildpadden. Ze zijn erg behulpzaam. In 2019 telden rangers van het nationale park ruim 1.500 schildpadnesten op Dafni beach.

foto album Zakynthos

Dafni beach stranden

Dafni beach schildpaddennesten

Schildpaddennesten op Dafni beach

Voor de kust van Dafni beach ligt het eilandje Pelouzo. Naast Dafni ligt het volledig afgeschermde strand van Sekania. Dit is verboden terrein voor mensen en is het natuurlijke en ongerepte broedgebied van de Caretta Caretta zeeschildpadden op Zakynthos. Sekania wordt gezien als het belangrijkste strand voor deze Loggerhead schildpadden op het Griekse eiland.

Het zandstrand van Dafni is vrij breed en langs het strand vind je twee taveernes. Ze zijn alleen overdag geopend om de schildpadden niet te storen. Enige ligbedden met parasols worden aangeboden, maar dichtbij de restaurants en zeker niet in de buurt van nesten van schildpadden. Dafni beach is geen Blue Flag beach.

Meer Griekenland aanbiedingen


Dafni beach accommodaties

Accommodaties zul je niet vinden in Dafni. Hiervoor moet je naar de andere kant van het schiereiland Vassilikos. Hotels, villa’s en appartementen vind je genoeg bij Argassi en de stranden richting het zuiden van het schiereiland.