Argassi

Argassi, ook wel als Argasi geschreven, is een vakantiebestemming en ligt het dichtste bij Zakynthos-stad. Op slechts vier kilometer afstand van de eilandhoofdstad vind je deze badplaats. Het centrum bevindt zich langs de hoofdstraat en daaromheen. Je bent vrijwel altijd in vijf minuten aan het strand. ’s Avonds is het gezellig aan de hoofdweg en de winkelstraat met restaurants in de richting van het oude gedeelte. In het centrum is een klein winkelcentrum met meerdere pinautomaten.

Argassi heeft een bruisend nachtleven en ligt dichtbij de luchthaven

Winkelen in Argassi is zoals in elk ander populair vakantieresort met voornamelijk souvenir en eenvoudige kledingwinkels. Restaurants vind je genoeg van eenvoudige tot prima Griekse tavernes. De kustplaats heeft een bruisend nachtleven met veel pubs, bars en clubs. Argassi is behoorlijk gericht op Britten. Het Vrisakia was oorspronkelijk tijdens de Venetiaanse periode de watervoorziening van Argasi. Inmiddels is het dat natuurlijk niet meer.

Vanuit Argassi is een frequente en goede busverbinding met Zakynthos-stad. Een kaartje kost ongeveer een paar euro en Zakynthos-stad is een leuk en goedkoop dagje uit. Binnen 15 minuten zit je in het centrum van deze hoofdstad van Zakynthos.

Tavernes om aan te raden is Zorbas en The Peppermint in Argassi. Bij Zorbas vind je vooral veel traditioneel Grieks eten op de menukaart en er hangt dan ook een echt Griekse sfeer. Ze bieden een uitstekende service en de porties zijn erg groot. The Peppermint heeft een eigentijdse menukaart en is onze tip voor je vakantie in Argassi. Ook restaurant Portokali is een tip om te gaan eten tijdens je vakantie

foto album Zakynthos

Argassi bezienswaardigheden

St Dennis kerk in Argassi Zakynthos

Mooie St. Dennis kerk in Argassi Zakynthos

Bezienswaardigheden in Argassi zelf zijn er eigenlijk niet of nauwelijks. In de omgeving echter des te meer. Je vindt hier vooral oude kerken, maar bovenop de berg Skopos kun je het klooster van Panagia Skopiotissa bezoeken. Aan het strand deels in de zee bij Argasi vind je het Pentakamaro. De resten van het oude aquaduct uit 1805 bestaan nog uit drie bogen en kun je een bezienswaardigheid noemen.

De St. Dennis kerk aan het begin van het dorp, als je vanuit Zakynthos-stad komt rijden, is mooi en deze kun je bezichtigen. Hier begint eigenlijk het dorp met aan beide kanten van de weg horeca en winkels.

Meer Griekenland aanbiedingen


Argassi stranden

Pentakamaro in Argassi Zakynthos

Pentakamaro aan het strand in Argassi

Het strand van Argassi (Argasi) is klein en geschikt voor iedereen. Het bestaat uit een smalle strook zand hier en daar onderbroken door een stenen piertje in zee. De zeebodem bij Argasi loopt geleidelijk af en het zandstrand is dus kindvriendelijk. Parasols en ligbedden kun je vrijwel overal huren en watersporten als parasailing en waterskiƫn worden op meerdere plekken aangeboden. Met de kinderen kun je de kust van Argassi ook verkennen op een waterfiets. Vergeet je niet heel goed in te smeren overdag en neem voldoende water en een petje mee tegen de felle zon.

Voor mooiere en betere stranden ga je richting Vassilikos. Porto Zoro en Banana beach zijn fraaie en populaire stranden. Bovendien beide goed georganiseerd. Ook Gerakas beach en Dafni beach zijn aan te bevelen voor een dagje aan het strand in de buurt van Argassi.

Argassi restaurants

Peppermint restaurant Argassi Zakynthos

Heerlijk eten bij Peppermint in Argassi

In Argassi vind je een paar zeer goede restaurants. Hiervoor rijden zelfs de inwoners van Zakynthos graag een stukje om. Peppermint is een geliefd restaurant met een gevarieerde Griekse keuken. De prijs/kwaliteitsverhouding is goed en de locatie net buiten het centrum, tegenover St Dennis kerk, goed gekozen. In het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn en een tafeltje reserveren is een tip.

Portokali restaurant bar aan de hoofdweg is een andere speciale eetgelegenheid. De keuken is Italiaans en Mediterraan. De tuin is uniek en de gerechten zijn creatief bij Portokali. Ook een tip om te gaan eten tijdens je vakantie op Zakynthos.