Gerakas

Gerakas beach is één van de mooiste en langste zandstranden van het eiland Zakynthos. Bovendien een geliefde plek van de Loggerhead schildpadden (Caretta Caretta) om hun eieren te leggen. Hier zie je dus geen beach bars en taverna’s langs het strand en kun je geen watersporten beoefenen. Gerakas beach is een belangrijk gedeelte van het beschermde marinepark in de baai van Laganas. Het zandstrand is ongeveer 600 meter lang en op sommige plaatsen 25 tot 30 meter breed.

Gerakas beach is één van de grootste stranden van Zakynthos

Overdag kun je als toerist gebruik maken van het strand tijdens je vakantie. Na zonsondergang is het verboden het strand van Gerakas op te gaan. De schildpadden komen namelijk ’s nachts aan land om hun eieren te leggen en ook de nesten komen vaak in het donker uit. Je mag geen eigen parasols gebruiken en in het zand steken van Gerakas. Bovendien mag je hier niet graven in het zand, zeker niet in het hogere gedeelte wat verder van zee. De kans is namelijk aanwezig dat je een nest beschadigd.

Voor je het strand op komt lopen vind je uitgebreide informatie over schildpadden. Vrijwilligers van de stichting Archelon en rangers van het nationale park vertellen je alles over deze dieren en de actuele situatie op het strand. Zeker in de maanden mei en juni moet je als toerist alert zijn.

Gerakas ligt op het schiereiland Skopos bij Vassilikos op 15 kilometer ten zuiden van eilandhoofdstad Zakynthos-stad. Ook voor kinderen is dit een prima strand. Mede door het fijne zand, heldere zeewater en langzaam aflopende zeebodem. De rotsen in het zuiden van de baai beschermen het strand tegen de wind. In de zomermaanden juli en augustus is het hier erg druk.

foto album Zakynthos

Gerakas tips

Heldere zee van Gerakas bach Zakynthos

Gerakas beach Zakyntos vanaf zee

Voor je het strand op gaat vind je de nodige informatie over het strand met uitleg over de schildpadden die hier hun eieren leggen en de natuur hieromheen. Het is erg belangrijk dat toerisme en de natuur hier goed samengaan. Ben je bewust van het feit dat je hier een heel bijzonder strand gaat bezoeken. Tip: de mooiste foto’s van Gerakas beach maak je aan het einde van de dag.

Medewerkers van het Marine Park kun je bij de informatievoorziening en ook op het strand eigenlijk alle vragen stellen. Ze zijn zeer behulpzaam en bovendien is het interessant om snel meer te weten te komen over de Caretta Caretta schildpadden. Bij de parkeerplaats is nog een informatiecentrum. Ook voor kinderen een mooie gelegenheid om het nodige te leren.

Meer Griekenland aanbiedingen


Gerakas stranden

Uitzicht op Gerakas beach op Zakynthos

Gerakas beach Zakynthos – uitzicht op de baai

Het strand van Gerakas is een geliefd zandstrand. In de maanden juli en augustus is de weg hierheen erg druk met vakantiegangers. Toeristen in huurauto’s, op quads en scooters rijden op en af naar Gerakas beach. Het is niet ongebruikelijk dat er een paar duizend mensen rond het middaguur in de zomer hier genieten van een dagje zon, zee en strand.

Het zand van Gerakas beach is zeer fijn en een beetje donker van kleur. De baai is komvormig en afgesloten van de wind. Uit de achterliggende hogere rotsen lijkt een hap te zijn genomen. Er zijn geen taveernes op of langs het strand te vinden, wel bij de parkeerplaats.

Ongeveer een kilometer voor Gerakas kun je op het kruispunt ook rechts afslaan. Om de baai van bovenaf te zien is het een tip om dit weggetje in te gaan. De weg verandert van asfalt in grind en niet ver daarna wordt de weg moeilijk begaanbaar. Parkeer je auto hier en loop de laatste 500 meter. Hier heb je een schitterend uitzicht over de baai van Gerakas.