Kalamaki

Kalamaki is een wat kleinere badplaats in het zuiden van Zakynthos. De vakantiebestemming ligt in de baai van Laganas op 3,5 kilometer van de gelijknamige badplaats en op zes kilometer van Zakynthos stad. De internationale luchthaven van Zakinthos ligt hier dichtbij en je kunt de vliegtuigen zien opstijgen en landen. Vanuit deze kustplaats kun je door de centrale ligging het eiland Zante gemakkelijk gaan ontdekken.

Kalamaki heeft een schitterend zandstrand voor families met kinderen

Het zandstrand van Kalamaki en het aangrenzende Ipsolithos is prachtig. Zeker richting het oosten vormen de grote rotsen een mooi aanzicht. Je hebt een mooi overzicht op de baai van Laganas. Net als in Laganas is het strand een broedplaats van de Caretta Caretta (Loggerhead) schildpad. Oppassen voor de nesten dus als je hier tijdens je vakantie het strand op gaat. Als je gaat snorkelen voor de kust heb je kans om zo’n zeeschildpad te zien zwemmen. Je hoeft niet eens zo ver uit de kust te zwemmen om er eentje te zien.

De enorme rots Vrontolithos aan het strand van Kalamaki herbergt een grot. In het voorjaar stroomt hier een kleine bron door. Na half april is de bron door de geringe neerslag vaak al opgedroogd. Het centrum is gezellig met restaurants, winkeltjes en enkele bars. Vanaf het strand zie je regelmatig vliegtuigen laag overkomen om niet veel later op het vliegveld te landen. Niet gek dus dat in Kalamaki ook vliegtuigspotters komen.

foto album Zakynthos

Kalamaki tips

Met de taxi ben je tien minuten in Laganas, het vliegveld of Zakynthos-stad. De afstanden zijn kort en voor een taxi betaal je ongeveer 10 euro per rit. Leuke tip om bijvoorbeeld ’s avonds een keer te eten en winkelen in Zakynthos-stad of als je de drukte op wilt zoeken van het nachtleven in Laganas.

Als je van de Griekse keuken houdt is Michaelos taverna een tip. Het restaurant ligt buiten het centrum langs de weg naar Argassi. Voor de Italiaanse keuken is Buon Amici in het centrum van Kalamaki een aanrader tijdens je vakantie. Restaurant Essence is culinair en betaalbaar. De gerechten zijn net wat anders dan traditioneel Grieks en ze worden bovendien erg fraai opgemaakt op de borden.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kalamaki stranden

Kalamaki op Zakynthos

Strandvakantie op Kalamaki Zakynthos

Het langgerekte zandstrand van Kalamaki is een geliefd strand bij families met kinderen. Het zeewater is, vaak rustig en de zeebodem loopt hier zeer geleidelijk af. Geen Blue Flag Beach, maar het zeewater is kraakhelder. Op het strand zijn de nodige voorzieningen als strandbedden en parasols. Pas op met een eigen parasol om dat hier Loggerhead schildpadden nestelen.

Richting het oosten zie een rotspartij en daarachter ligt het fraaie en rustige Crystal beach. Tip als je een dagje naar het strand wilt tijdens je vakantie. Watersporten kun je hier niet of nauwelijks beoefenen door het Marine Park voor de kust. Windsurfen en op de waterfiets zijn wel mogelijkheden.