Loucha

  Loucha is een klein en oud bergdorp op Zakynthos en ligt op 18 kilometer ten westen van Zakynthos-stad. De weg hiernaartoe is geasfalteerd en goed begaanbaar. Een wandelingetje door het oude dorp is een tip. De lokale kerk met klokkentoren is één van de bezienswaardigheden hier in het dorp. Na deze kerk kun je doorlopen naar de afgelegen begraafplaats met kapel in de groene vallei. Net buiten het dorp, langs de weg, vind je een tweetal traditionele eetgelegenheden. Combineer een bezoekje met het naburige bergdorp Gyri.

  Loucha is een traditioneel bergdorp op Zakynthos

  In Loucha zelf vind je geen accommodaties. Daar is het plaatsje te klein voor en het heeft bovendien geen faciliteiten voor moderne toeristen. Hiervoor kun je beter naar de kustplaatsen Alykanas of Tsilivi gaan. Op een paar kilometer rijden naar het westen kom je langs twee vrij nieuwe villa-parkjes. Je kunt hier in de groene omgeving mooie natuurwandelingen maken als je wilt.

  Tevens kom je hier langs een lokale kaasproducent Agrodesmos. Als je geluk hebt kun je de productie hier zien van de kazen. Grotere kans heb je om meerdere kaassoorten uit Zakynthos te mogen en kunnen proeven. Richting Gyri vind je nog een ruïne van een molen. Hiervoor dien je stukje te wandelen vanaf de doorgaande weg. 

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen