Porto Koukla

  Porto Koukla is een klein dorp aan de kust op Zakynthos. Het ligt tussen Keri en Agios Sostis in en heeft enkele accommodaties en tavernes. Je loopt zo de boulevard op van het drukkere Agios Sostis richting de haven en Cameo island. Op drie kilometer afstand vind je het Aristeon Olive Press Museum van Zakynthos en is leuk om te bezoeken tijdens je vakantie.

  Porto Koukla is een klein kustplaatsje op Zakynthos

  In Porto Koukla vind je veel olijfbomen en er is een smal strand. Tevens staat hier de oudste olijfboom van het eiland, waarvan wordt gezegd dat deze boom wel 5.000 jaar oud is. Verscholen tussen de olijfbomen liggen enkele authentieke tavernes. Meer restaurants vind je op loopafstand in Agios Sostis. De ligging van de bestemming is goed om het zuiden van Zakynthos te ontdekken. De afstanden met bezienswaardigheden zijn vanuit het kustplaatsje relatief kort. Met een huurauto of scooter ben je zo in Zakynthos-stad of in Laganas.

  Het Aristeon Olive Press Museum is dagelijks geopend in het hoogseizoen. Je kunt een rondleiding krijgen en olijfolie proeven die hier traditiegetrouw al sinds 1850 wordt geproduceerd. Varianten met knoflook, sinaasappels en citroenen worden ook geleverd. Dit museum is van een hechte familie en dat is terug te zien in de museumstukken die worden tentoongesteld.

  foto album Zakynthos

  Meer Griekenland aanbiedingen