Vassilikos

Vassilikos, ook wel Vasilikos genoemd, ligt op 16 kilometer rijden vanaf Zakynthos stad en een kilometer verder naar het zuiden ligt het fraaie zandstrand van Gerakas. Deze gemeente bedekt ongeveer het hele zuiden van het Skopos-schiereiland en de omgeving hier is prachtig met meer fraaie stranden. Het is een populaire vakantieregio en de accommodaties van de vakantiebestemming Vassilikos, voornamelijk villa’s en traditionele appartementen, staan redelijk verspreid over het gebied. Traditionele taveernes met de authentieke Griekse keuken kom je langs de doorlopende weg op meerdere plaatsen tegen. Vassilikos heeft niet echt een centrum en leent zich uitstekend om een stukje te fietsen of eens lekker te gaan wandelen.

Vassilikos is een rustige en authentieke vakantiebestemming op Zakynthos

Gerakas beach is één van de mooiste zandstranden van Zakynthos. Je vindt het lange zandstrand in de baai van Laganas in het uiterste zuidoosten van het Griekse eiland. Het strand is een echt schildpaddenstrand en de nesten hier op het strand zijn duidelijk aangegeven met metalen of houten hekjes eromheen. Toeristen mogen niet in de buurt van de nesten van de Caretta Caretta schildpad recreëren.

Vassilikos is een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers, maar ook voor een actieve vakantie. Je kunt hier in de groene omgeving goed wandelen en fietsen en de stranden van Porto zoro, Banana en Porto Roma zijn prachtig. Trendy, moderne en georganiseerde stranden met beach clubs wisselen de minder georganiseerde stranden met traditionele Griekse taveernes af. Rustigere stranden liggen aan de zuidoostkust van het schiereiland als Agios Nikolaos, maar ook Dafni beach is een tip.

foto album Zakynthos

Vassilikos vakantiebestemmingen

Logothetis boerderij villa op Vassilikos Zakynthos

Traditionele Logothetis boerderij villa Vassilikos

Vassilikos is een veelzijdige vakantiebestemming op Zakynthos. De berg Skopos van 492 meter hoogte, aan de noordzijde van het schiereiland, wordt ook wel de botanische tuin genoemd. Een uniek stuk natuurgebied. In deze biotoop groeit 1/3 deel van alle plantensoorten op Zakynthos.

Tevens leent Vassilikos zich voor mooie natuurwandelingen. Op de berghelling van de berg Skopos is de oude Moni Panagias Skopiotissas kerk bezienswaardig. Het dak van de kerk heeft een opvallende vorm.

Accommodaties kun je in Vassilikos genoeg vinden. Je hebt de mogelijkheid om te verblijven in een oude boerderij, vrijstaande villa, maar natuurlijk ook in hotels en appartementen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vassilikos stranden

Vassilikos strand op Zakynthos

Vassilikos Zakynthos – St Nicholaos beach

Stranden vind je in de direct omgeving van Vassilikos genoeg. Gerakas beach is het bekendste, drukste en grootste strand iets ten zuiden van Vassilikos. Banana beach, Plaka beach en Porto Azzuro zijn georganiseerde stranden met parasols, ligbedden, watersporten en beach bars. Banana beach is populair bij de jeugd.

Sint Nicholaos beach is een tip. Een goed georganiseerd zandstrand, wat kleiner dan de stranden aan de zuidoostkust en het kerkje op de rotsen voor de kust zorgt voor een fraai aanzicht. In de baaitjes hiernaast nog enkele kleinere stranden en veel minder bekend bij toeristen. Hier komen de locals graag voor een frisse duik in zee.

Vassilikos restaurants

Babis restaurant op Vassilikos Zakynthos

Echte Griekse keuken bij Babis restaurant

Als je van de authentieke Griekse keuken houdt kun je je hart ophalen in Vassilikos. Lithies organic farm heeft een restaurant met gerechten uit de keuken van grootmoeder. Babis restaurant is een tip om te gaan eten. Ook hier een eigen traditionele keuken met heerlijk authentieke echte Griekse lokale gerechten. Bovendien goed betaalbaar.

’s Morgens is het bakkertje Trakanas langs de weg dichtbij Gerakas beach, tegenover Logothetis organic farm, een aanrader. Probeer de zelfgemaakte bougatsa en geniet van een espresso of een kop koffie. Attent zijn de koekjes of cake die erbij wordt geserveerd. Geopend vanaf 07.00 uur tot in de avonduren.

Vassilikos wandelen

Uitzicht Gerakas beach op Vassilikos Zakynthos tijdens wandeling

Vassilikos Zakynthos – uitzicht Gerakas na wandeling

Op Vassilikos, het schiereiland, kun je verschillende wandelingen maken. De groene heuvelrijke omgeving leent zich om te voet ontdekt te worden. Zo is er een wandelroute van Ano Vassilikos naar Xirokastro. Het wandelpad gaat over de groene heuvels heen naar Dafni beach en heeft een totale lengte van zo’n acht kilometer. Door de hoogteverschillen is het niet het eenvoudigste wandelpad.

Tijdens een wandeling op het schiereiland word je regelmatig getrakteerd op een fraai uitzichten. Bijvoorbeeld op het strand en de baan Gerakas. Een moment van rust en om even te genieten van de natuurlijke omgeving. Vraag bij de lokale bevolking naar de wandelroutes in het gebied en of de wandelpaden goed begaanbaar zijn.

Vassilikos vakanties

Vassilikos op Zakynthos Banana beach

Vassilikos Zakynthos – Banana beach vakantie

Op vakantie naar Vassilikos kun je georganiseerd met een pakketreis vanuit Nederland. Op het schiereiland is een brede variatie in accommodaties die worden aangeboden en een huurauto is een tip. Niet bij alle appartementen, bungalows en villa’s zijn voorzieningen in de directe omgeving. De beste reistijd is van mei tot en met september.

Reisorganisatie Eliza was here biedt luxe vakantievilla’s aan weg van de massa en gelegen op een rustige locatie. Bij je reis is een huurauto inbegrepen en zo kun je dus de omgeving en Zakynthos zelf bezichtigen tijdens je vakantie op het Griekse eiland.

Voor een kleinschalige accommodatie in Vassilikos kun je bij Ross Holidays terecht. Ze bieden vakanties aan in authentieke verblijven dichtbij de locals en in een groene omgeving.

Sunweb heeft verschillende accommodaties op Vassilikos. Appartementen en hotels met zwembad en niet ver gelegen van toeristische voorzieningen.