Banana beach

Banana beach is het langste zandstrand van Zakynthos en ligt op het schiereiland Vassilikos (Vasilikos). Vanuit Zakynthos-stad is het 15 kilometer rijden en Argassi ligt op 10 kilometer afstand. Het is een populair strand en grotendeels goed georganiseerd met parasols en ligbedden. In de zomer is het zowel op het strand als in de beach clubs druk met toeristen. Voornamelijk uit de badplaats Argassi.

Banana beach is het langste zandstrand van Zakynthos

Langs het Banana strand kom je twee grote beach clubs tegen: Casa Playa en Banana Baya. Op het strand staan de ligbedden met parasols. In de beach clubs wordt overdag lounge muziek gedraaid, maar ook zijn er regelmatig optredens van nationale en internationale DJ’s. Beide beach clubs hebben een bar en restaurant. Voor kleintjes zijn er speelmogelijkheden.

Banana Water Sports biedt hier alle watersporten aan die je maar kunt bedenken. Vanuit Laganas, Kalamaki en Argassi vertrekken er in de zomermaanden dagelijks gratis bussen naar dit strand. Deze shuttlebus stopt om 11.00 uur in Laganas, 11.15 uur in Kalamaki en 11.35 uur in Argassi. Om 16.30 uur rijdt de bus weer terug naar deze vakantiebestemmingen op Zakynthos.

Het waait normaal gesproken niet zo hard langs de oostkust bij Banana beach. In de zomer kan het op het strand dan ook erg warm zijn. De Ionische zee biedt natuurlijk afkoeling en de zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Bij Casa Playa en Banana Baya kun je op het terras in de schaduw zitten.

foto album Zakynthos

Banana beach hoe te bereiken

Banana beach kun je eenvoudig bereiken. De gratis bus vanuit Laganas, Kalamaki en Argassi is een mogelijkheid, maar ook met een scooter, quad, huurauto of taxi ben je zo op het zandstrand. Je volgt de doorgaande asfaltweg van Zakynthos-stad naar Vassilikos. In het naaldbomenbos, na Porto Azzuro, hebben beide beach clubs een duidelijke afslag van de hoofdweg. Een stukje rijden nog over de zandweg en er is een ruime gratis parkeerplaats.

Meer Griekenland aanbiedingen


Banana beach stranden

Het strand van Banana beach Zakynthos

Banana beach – het strand

Het strand van Banana beach is 20 tot 50 meter breed en kilometers lang. Voor vakantiegangers in Argassi is dit strand een uitkomst, omdat de badplaats zelf beperkte strandfaciliteiten heeft. Een tip om heen te gaan voor een dagje naar het strand als je hier op vakantie bent. Banana beach is (nog) geen Blue Flag Beach, maar de faciliteiten zijn erg goed. Bij de beach bars zijn kleedhokjes en bovendien douches. Banana is ook een kindvriendelijk zandstrand en de zeebodem loopt langzaam af.

’s Avonds, nog voor de zon onder gaat,  trouwens een prachtige locatie voor een strandwandeling. Voor de zonsondergang moet je aan de andere kant van Zakynthos zijn. De zonsopkomst bij Banana beach, voor de vroege vogels, is prachtig.