Porto Zoro beach

Porto Zoro beach, ook wel Porto Zorro of Porto Azzuro beach genoemd, is een fraai zandstrand langs de oostkust van het schiereiland Vassilikos op Zakynthos. Het ligt tussen Banana beach en Argassi in op zo’n 15 kilometer ten zuiden van Zakynthos-stad. Vanaf de hoofdweg staat het strand duidelijk aangegeven. ’s Nachts kleurt het bord van Porto Azzuro blauw van de neonverlichting. Het strand is goed georganiseerd en hier vind je de luxe en populaire Porto Azzuro beach club met bar en restaurant

Porto Azzuro beach club is één van de populairste van Zakynthos

Porto Zoro beach is een zandstrand en de kleur van het zand is een beetje donkergeel. Zeer goed georganiseerd met veel parasols en ligbedden. In de zomer draait regelmatig een (internationale) DJ in Porto Azzuro beach club. Ook is het strand populair voor bruiloften.

De begroeide rotsen aan de zuidzijde van het strand in de zee zijn in combinatie met het heldere zeewater een trekpleister voor snorkelaars. Vergeet je snorkelset dus niet mee te nemen naar het strand van Porto Zorro. Er is een ruime gratis parkeerplaats bij de beach club. De vegetatie langs het strand is prachtig groen en de rotsen in zee aan de zuidzijde, voor de beach club, sieren de baai van Porto Zoro.

Porto Zoro beach tips

Porto Zoro beach vanaf de rotsen

Porto Zoro beach op Zakynthos

De rotsen in zee zijn een trekpleister van het Porto Zoro. Niet alleen trekken strandliefhebbers deze kant op, maar het is bovendien een goede locatie om te gaan snorkelen. Rondom de rotsen zie je veel vissen en de nodige begroeiing onderwater. Het zeewater is hier helder en ondiep.

Langs het strand staan bijna overal wel bomen. Zo heb je dus een goede mix van zon en schaduw. Bij Hotel Porto Zorro is een Griekse taveerne. Ze serveren hier de traditionele Griekse keuken, maar hebben ook snacks op de menukaart staan.

Meer Griekenland aanbiedingen


Porto Zoro beach stranden

Porto Zoro is geen Blue Flag beach. Het strand kenmerkt zich door de twee grote met groen begroeide rotsen aan de zuidkant van het zandstrand. Een exotisch ogend strand op Zakynthos en in de zomermaanden erg druk. Daarentegen heb je in mei, juni en september en oktober zeker een plekje op Porto Zoro beach. Vanaf de parkeerplaats ben je via twee trappetjes op het strand. In de tuin van de beach club kun je prima relaxen in de schaduw onder de bomen.