Bohali

Bohali, ook wel als Bochali geschreven, is een wijk van Zakynthos-stad. Vanuit het centrum kun je een mooie wandeling van ongeveer 45 minuten maken naar het hoger gelegen Venetiaanse fort en de fraaie terrassen van bars en restaurants. Met de auto kun je hier ook heenrijden. ’s Avonds is het wat lastiger om een parkeerplaats te vinden. Het uitzicht hiervandaan heeft dit gedeelte van de hoofdstad van Zakynthos bekend gemaakt. In de schaduw van een parasol of boom zit je hier op één van de mooiste plekjes van het Ionische eiland.

Vanuit Bohali heb je een spectaculair uitzicht op de hoofdstad

Het Venetiaanse fort ligt aan de rand van Bochali en is een trekpleister voor toeristen. Hier net onder liggen de terrassen van o.a. Latas Café, restaurant The House of Lata en Diethnes restobar. Tevens is dit het uitzichtpunt van de wijk en een ideale plaats voor kop koffie in de ochtend of een biertje aan het begin van de avond. De Zoodochos Pigi kerk op het pleintje is bezienswaardig en te bezoeken.

Net nadat je de afslag naar Bochali ziet vanaf de doorgaande weg tussen Zakynthos-stad en Tsilivi, ligt het lokale parfumhuis Razi-Aroma aan de rechterzijde. Leuk om te bezoeken en de lokale parfums te ruiken. Tevens zijn het mooie en originele souvenirs uit Zakynthos. Een wandeling naar Bohali begint bij Platia Solomou en via Agios Markos ga je langzaamaan omhoog. Onderweg is het maken van meerdere stops en tip om te genieten van het uitzicht.

foto album Zakynthos

Bohali tips

Het Venetiaanse kasteel van Bohali is alleen in de zomermaanden geopend voor publiek. De vesting is een aantal jaar gesloten geweest voor renovatiewerkzaamheden. In 2021 weer geopend van 08.30 tot 14.30 uur. De toegang bedraagt € 3,- per persoon. De buitenmuren en poorten zijn goed gewaard gebleven. Er is niet zo heel veel te zien, maar het uitzichtpunt met de Griekse vlag is mooi. Je kijkt hiervandaan mooi op Zakynthos-stad. Informeer voor je bezoek aan het Venetiaanse fort van Bochali bij de lokale bevolking of het kasteel is geopend. Vraag tevens naar de actuele openingstijden.

Meer Griekenland aanbiedingen