Het andere Zakynthos

29 juli 2020 Bas Wanrooij

Het andere ZakynthosZakynthos roept bij velen het beeld op van het scheepswrak op een verlaten wit strand met azuurblauw zeewater. Of  een Caretta Caretta zeeschildpad die rondzwemt in de ondiepe wateren van de baai van Laganas. Zakynthos heeft veel meer te bieden dan deze twee trekpleisters. Ontdek ook de stranden in het noordoosten en de veelzijdigheid van Zakynthos-stad.

Stranden aan de noordoostkust

In het noordoosten van Zakynthos liggen meerdere fijne stranden. Makris Gialos beach vinden we zelf één van de mooiste stranden van het Ionische eiland.  Het kiezelstrand heeft kraakhelder zeewater en bovendien liggen een paar tavernes op een steenworp afstand. Dichtbij vind je de stranden Xigia en Little Xigia. Het zeewater oogt hier soms wat troebel door het collageen dat uit de rotsen het water instroomt. Collageen is een lijmvormend eiwit, wat de menselijke huid elasticiteit en stevigheid geeft. Een duik hier in zee is dus gezond.

Zakynthos stad

De hoofdstad van Zante is ook de gezelligste plek op het Griekse eiland. Het andere ZakynthosGa voor een kop koffie in Zakynthos-stad naar de hoger gelegen wijk Bohali en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en de haven.  In het centrum is het altijd gezellig op de terrassen van Base en Avant Garde en is een diner bij restaurant Yard of Taste onze tip. Niet alleen de gerechten zijn hier dik in orde en eigentijds, maar ook het interieur is hip en sfeervol.

Op zoek naar een lokaal souvenir? Bezoek de parfumerie of winkel van Razi Aroma voor een origineel en lekker souvenir van het Ionische eiland. Sinds 1963 maakt men hier parfum van o.a. bergamot, jasmijn en sinaasappelbloesem. Ook voor de heren is er een eau de toilette verkrijgbaar.