Parfum uit Zakynthos

3 mei 2018 Bas Wanrooij

Parfum uit Zakynthos Razi AromaDames opgelet: parfum uit Zakynthos. Op het Griekse eiland Zakynthos, met de bijnaam “bloem van het oosten”, wordt al sinds 1963 parfum gemaakt. Razi Aroma Mediterraneo maakt zowel eau de parfum voor de vrouw als eau de toilette voor de man.

Gemaakt op het Ionische eiland zelf en van bloemen en kruiden die hier groeien en bloeien. Parfums gecreëerd van o.a. bergamot (citrusvrucht), jasmijn, sinaasappelbloesem en mandarijn. Voor de mannen een klassiek Mediterraan luchtje met frisse tonen van cipressen en pijnbomen. Een lekker en origineel souvenir.

Parfums van lokale aromatische kruiden en bloemen

In begin jaren ’60 streek Angela neer op het Griekse eiland Zakynthos. Ze trouwde met local Harris Razis en raakte al snel geïnspireerd door Zakynthos, die ze ook wel “de tuin van de zee” noemde. Mede door haar cosmetische opleiding en creativiteit creëerde ze al snel “Cologne van Zakynthos”. Nu meer dan 50 jaar later wordt het bedrijf gerund door haar dochter Marinda Razi.

De parfums van Razi Aroma worden gemaakt in de parfumerie op Strani’s Hill in Bochali, nabij Zakynthos-stad. Je kunt deze bezoeken tijdens je vakantie op Zakynthos van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdagavond van 17.30 tot 19.00 uur. Een winkel van Razi is te vinden aan de Alexandrou Roma street 17 in Zakynthos-stad. Ook zijn de parfums verkrijgbaar in verschillende toeristenwinkels in de hoofdstad van het eiland en vakantiebestemmingen, zoals Argassi, Tsilivi, Laganas, Limni Keri en Kalamaki.

Zante in the air

Parfum uit Zakynthos parfumerie Razi AromaWe bezochten vorige week de parfumerie in Bochali en kregen van Marinda een uitgebreide en gezellige rondleiding door haar bedrijf.

Zante is de laatste creatie van de parfumerie uit Zakynthos. Herkenbaar aan de fraaie glazen fles en de karakteristiek roze kleur van de eau de parfum. De geur van Zante komt van sinaasappelbloesem, jasmijn, rozen en bergamot. Een fris, romantisch en Mediterraan luchtje voor meiden en vrouwen.