Topanaswijk Chania

  De wijk Topanas in de stad Chania ligt over de hele hele heuvel heen aan de westzijde van de Venetiaanse haven. Het is de meest betoverende buurt van Chania met smalle steegjes, felgekleurde woningen, waarvan sommige met Ottomaanse houten erkers, en genoeg taveernes en winkeltjes. Tevens vind je hier het scheepvaartmuseum en het Byzantijns museum.

  De Topanaswijk in Chania is de mooiste wijk van de stad

  Eigenlijk loopt de Topanaswijk evenwijdig aan de Venetiaanse stadsmuur. Het kleine Byzantijns museum ligt fraai in de luwte van het Firka-bastion. Overigens op een steenworp afstand van het scheepvaartmuseum. Op de bovenverdieping van dit Nautisch museum is een tentoonstelling ingericht over de Duitse invasie hier in 1941. Als je met je wandeling begint aan de noordkant van deze wijk kom je uiteindelijk uit bij het Schiavo Bastion. Onderweg passeer je steile steegjes met hippe boutique hotels en traditionele tavernes. Bezienswaardig in deze buurt is onder andere de Etz Hayyim Synagoge uit de 15e eeuw, die in 1669 zo werd ingericht. Je kunt deze synagoge bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur.

  De mooiste en leukste winkelstraten hier zijn de Odos Theotokopoulou en de Odos zambeliou. Hier kun je zeker een mooi souvenir voor thuis scoren. Wist je trouwens dat de naam van deze buurt is afgeleid van het Turkse begrip ’top hane’, dat ‘kanon’ betekent. Deze staan hier tegenwoordig niet meer, maar vroeger wel om de stad te verdedigen.

  foto album Chania

  Meer Griekenland aanbiedingen