Het beste restaurant van Griekenland

21 maart 2014 Bas Wanrooij
Beste restaurant van Griekenland Etrusco

Etrusco – beste restaurant van Griekenland op Corfu

Waar denk je dat je het beste restaurant van Griekenland kunt vinden? Restaurant Etrusco op het eiland Corfu is voor het twee jaar op rij gekozen tot het beste restaurant van Griekenland. Het legendarische restaurant op het Ionische eiland won op 11 maart 2014 liefst twee Golden Chef’s Cap Awards. De awards zijn een gerenommeerd initiatief van Athenorama magazine en Alpha Guide. Bovendien won het Etrusco restaurant op Corfu dit jaar ook de prijs voor de “beste innovatieve Griekse keuken”. Een unieke prestatie en we zijn razend benieuwd naar het restaurant, de gerechten en natuurlijk de chefkok.

Restaurant Etrusco is niet zo eenvoudig te vinden en ligt in het dorpje Kato Korakiana dichtbij de jachthaven van Gouvia. Ook Botrini’s restaurants in Athene en Rhodos-stad wonnen dit jaar een Golden Chef’s Cap Award en een Greek Cuisine Award. Het restaurant in Athene kreeg dit jaar ook een Michelin ster. We spraken met chefkok de heer Ettore Botrini over zijn restaurant op Corfu en natuurlijk over het mooie groene eiland.

Ettore Botrini kookt graag met ingrediënten uit Corfu

Etrusco beste restaurant van Griekenland gerecht

Gerecht Etrusco beste restaurant van Griekenland

Chefkok Ettore Botrini is op Corfu geboren op 14 maart 1969. In zijn gerechten gebruikt hij veel lokale producten van het Griekse eiland als kruiden en koum quats. Zijn favoriete amuse bouche is een combinatie van sardines, peper en aardbeien. Ingrediënten uit Corfu welke de heer Botrini gebruikt in zijn gerechten zijn zee-egel, zeevenkel (crithmum maritimum), kleine garnalen en koum quats. Unieke producten van Corfu, met een hoge kwaliteit en op het eiland genoeg te verkrijgen.

Corfu en het Etrusco restaurant vormen een unieke combinatie

Het eiland Corfu en het restaurant Estrusco vormen een perfecte combinatie. Corfu is een “cosmopolitan” eiland en biedt unieke ingrediënten van zowel het land als uit de zee. Begin juni gaat het restaurant open en eind september sluit het weer. Door de periodieke openingstijden heeft het restaurant (nog) geen Michelin ster. Vanuit de jachthaven van Gouvia worden in de zomermaanden de nodige tafels geboekt. Als je wilt komen dineren is het verstandig om vooraf een tafel te reserveren.

Kouloura is de favoriete plek van Ettore Botrini

Etrusco beste restaurant van Griekenland gerecht

Gerecht Etrusco beste restaurant van Griekenland

Het pittoreske haventje van Kouloura is de favoriete plek op Corfu van Ettore Botrini. Kouloura heeft de vorm van een hoefijzer en de omgeving is hier mooi groen. Een klein kiezelstrandje, de nodige vissersbootjes en het uitzicht op Albanië geven je een gevoel van rust en vrijheid. Een prachtige plek om even te ontspannen en bij te komen.

Proef meer Griekse wijnen

We moeten meer Griekse wijnen proeven in Griekenland. Dat is de tip van Ettore Botrini. De wijnen uit Griekenland zijn van zeer goede kwaliteit en hebben zich de afgelopen jaren veel verder en beter internationaal ontwikkeld. Ze passen perfect bij de Griekse gerechten