Spondi in Athene beste restaurant van Griekenland 2023

19 oktober 2023 Bas Wanrooij

Spondi in Athene beste restaurant van Griekenland in 2023

Restaurant Spondi in Athene mag zich het beste restaurant van Griekenland in 2023. Het ligt in de wijk Pagratio, dichtbij het Varnava plein en op een steenworp van het Panathenaic stadion. Een restaurant met haar (Griekse) keuken voor fijnproevers en in het bezit van één befaamde Michelin-ster. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt aan Spondi tijdens de World Culinary Awards 23 in Dubai. Restaurant Makris, in het hotel Domes of Elounda op Kreta, is gekroond tot beste hotelrestaurant van Griekenland in 2023. Een zogenaamd ‘fine dining’ restaurant met Mediterrane charmes in een luxe resort.

Restaurant Spondi in Athene

Restaurant Spondi heeft een fraai dakterras en werd in 1996 geopend door Apostolos Trastelis. Het is tevens het eerste restaurant in Griekenland wat ooit twee Michelin-sterren heeft gehad. Dit was in 2008. In 2002 was Spondi het eerste gourmetrestaurant in Athene dat een Michelin-ster in ontvangst mocht nemen. Het fraaie neo-klassieke gebouw ligt in een hippe wijk niet ver van de Akropolis in Athene vandaan. Vorig jaar won restaurant Botrini’s van chefkok Ettore Bottrini deze World Culinary Award voor beste restaurant van Griekenland en was Spondi ook genomineerd. Wil je tijdens je verblijf in de Griekse hoofdstad een keer luxe dineren, dan zijn deze twee restaurants onze tips.

4e editie World Culinary Awards

Het jaarlijkse event voor de World Culinary Awards werd voor de vierde keer georganiseerd. In Dubai kreeg het door Grieken gerunde Nammos restaurant de award voor World’s Best Mediterranean Cuisine Restaurant 2023 en Estiatorio Milos Dubai @ Atlantis The Royal de prestigieuze award voor World’s Best New Hotel Restaurant 2023. De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer is gekozen als beste restaurant van Nederland in 2023.