Met het watervliegtuig naar een ander Grieks eiland

17 maart 2014 Bas Wanrooij
Griekenland watervliegtuig transport en routes

Met het watervliegtuig naar ander Grieks eiland

De meeste Griekse eilanden zijn alleen met elkaar verbonden via veerdiensten. Eilandhoppen is een  voorbeeld van een reisproduct wat hieruit is voortgekomen. Maar niet alle eilanden of steden op het vasteland zijn zo eenvoudig te bereiken of met elkaar verbonden. Het watervliegtuig kan op korte termijn uitkomst bieden om bestemmingen in Griekenland te combineren. Hellenic Seaplanes wil al dit seizoen starten met verschillende routes.

Het is niet nieuw in Griekenland om je te verplaatsen met een watervliegtuig. In het verleden waren er vanuit de haven van Gouvia op Corfu bijvoorbeeld diensten op Ioannina en andere Ionische eilanden. Helaas is deze dienst al jaren gestopt. Hellenic Seaplanes heeft inmiddels weer toestemming om te gaan vliegen vanuit Corfu, Zakynthos, Patras en vanuit de haven van Volos naar onder andere het eiland Skopelos. Er zijn concrete plannen om met 20 vliegtuigen routes te gaan vliegen tussen verschillende havens en zelfs meren op het vasteland van Griekenland.

Ook voor het toerisme is dit een positieve ontwikkeling. Zo kun je bestemmingen in Griekenland combineren tijdens je vakantie die eerst te moeilijk waren om snel te bereiken. Bovendien scheppen deze vliegroutes nieuwe banen in de toeristische sector in Griekenland. Niet alleen voor passagiers en toeristen worden de watervliegtuigen ingezet, maar ook voor vracht en voor foto en sightseeing.