Alvast een kijkje in Griekenland

22 maart 2014 Bas Wanrooij
Een kijkje in Griekenland Tzasteni op Pilion

Virtuele tour – een kijkje in Tzasteni op Pilion

Wat zou het toch zijn als je alvast een kijkje kunt nemen op vakantiebestemmingen in Griekenland. Hoe krijg je het beste beeld van je geliefde Griekse eiland of streek op het vasteland? Mooie foto’s brengen je alvast in de juiste vakantiebestemming, maar je kunt bij Ross Holidays nu ook online een bestemmings- en accomodatietour krijgen in 360 graden. Neem alvast een kijkje in Griekenland en waan je even aan dat Griekse strand of geniet van het uitzicht vanaf het terras van je accommodatie.

Een rondje Pilion

Al eens op Pilion geweest? Ontdek dit groene paradijs op het vasteland van Griekenland. Het schiereiland is het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming bij de Grieken. De goden kozen vroeger al voor Pilion en de gelijknamige berg domineert het gebied. De offers voor een goede gezondheid en een beetje geluk aan Zeus in een mysterieuze grot zouden het natuurrijke gebied hebben gevormd. De dorpen van Pilion zijn tijdens de Turkse bezetting met rust gelaten en dat zie je nog steeds terug. De rijkdom van de Pilion dorpen is nog steeds zichtbaar in de unieke bouwstijl. De archontiká, zoals de herenhuizen volgens deze bouwstijl genoemd worden, zijn soms gerestaureerd en voldoen ook als hotels. Als je in de buurt bent, gaat er gerust eens naar binnen om de prachtige in houtsnijwerk uitgevoerde plafonds te bezichtigen. Of bezoek deze alvast vanuit je huiskamer met de virtuele tour.

Een kijkje op Skopelos

Een kijkje in Vizitsa op Pilion

Virtuele tour – een kijkje in Vizitsa op Pilion

Het op één na grootste eiland van de Noordelijke Sporaden eilandengroep is Skopelos. Een geliefd eiland van natuurliefhebbers met schilderachtige baaien, schitterende rustige stranden, een gastvrije bevolking en kristalhelder zeewater. De dorpen op het eiland hebben hun traditionele karakter en architectuur weten te behouden. Bovendien is Skopelos het eiland van de film “Mama Mia”. Een groot deel van de opnames van deze film komt vanaf dit Griekse eiland. Neem alvast een kijkje op Skopelos.

360 graden op Alonissos

Een ander pareltje van de Noordelijke Sporaden is het eiland Alonissos. Onbekend maakt zeker niet onbemind. Voor de natuurliefhebber en rustzoeker is Alonissos een nieuwe ontdekking. Bijzonder door zijn eenvoud en met een prachtige en unieke flora en fauna. Bovendien is het eiland de toegangspoort tot het beschermde National Marine Park. Verschillende diersoorten als zeldzame zeevogels, dolfijnen en de Monachus Monachus mediterrane monniksrob vinden hier een veilig onderkomen. Maak alvast een rondje van 360 graden op Alonissos.