Griekenland met de kinderen

21 april 2024 Bas Wanrooij

Kinderen zwemmen in de zee in GriekenlandJe bent in Griekenland meer dan welkom voor een vakantie met je kinderen. Niet alleen zijn Grieken gastvrij, maar ze vertroetelen letterlijk hun kinderen en kleinkinderen. En dus ook graag die van jou. Kindvriendelijke eilanden zijn bijvoorbeeld Corfu, Rhodos en Zakynthos. Je vliegreis naar deze Griekse eilanden wordt al snel een stuk gemakkelijker met wat leuke cadeautjes voor de kids, die ze tijdens de vlucht mogen uitpakken. Uit ervaring weet ik dat dit wonderen kan verrichten. Dit zijn de beste tips voor je ideale vakantie met kinderen in Griekenland.

Kindvriendelijke eilanden voor het hele gezin

Met de kids aan het strand op CorfuCorfu, Kos, Kreta, Rhodos en Zakynthos zijn niet alleen populair, maar ook vijf kindvriendelijke Griekse eilanden voor een heerlijke familievakantie. Zowel in de meivakantie als de herfstvakantie is op deze eilanden van alles geopend en te doen.

Op kleinere, minder toeristische eilanden kan dit in deze periodes heel anders zijn. Ook badplaatsen hebben hier meer faciliteiten voor het hele gezin met bijvoorbeeld speeltuinen en springkussens voor de kleintjes. En gamehallen, diverse watersporten en beachvolleybalvelden op het zandstrand voor tieners. Zoek je iets avontuurlijks? Dan zijn een rondreis met de familie over Kreta met de auto en een eilandhopvakantie met het hele gezin naar bijvoorbeeld Kefalonia en Lefkas opties.

Kleinschalig familiehotel of all-inclusive resort

Kleinschalig appartementencomplex met zwembad in GriekenlandDe perfecte familievakantie is een heerlijke tijd voor zowel je koters als jezelf. In een kleinschalig familiehotel of appartement kom je met je gezin het beste in contact met locals. En kun je het meer traditionele Griekse leven goed ervaren tijdens je vakantie.

Een all-inclusive hotel in Griekenland heeft als voordeel dat je niets hoeft te doen en vooraf al controle hebt over je budget. Natuurlijk wil je dan het liefst een luxe familievakantie met een gaaf waterpark en hippe glijbanen op het resort voor de kinderen. En die miniclub is ook erg prettig. Fijn is dat op de Griekse eilanden talloze accommodaties dichtbij het strand liggen en in de buurt van een gezellig Grieks dorpje.

Hebben ze goede WiFi in Griekenland?

Uitzicht en wat drinken met tienersThuis heb jij vast heel wat uurtjes op je mobiel en achter je desktop naar het perfecte familieresort op bijvoorbeeld Kreta of Kos gezocht. Maar hebben ze ook goede WiFi in Griekenland? Dat is tegenwoordig misschien wel de meest gestelde vraag van kinderen voor het beste vakantie-adresje.

Gratis goede WiFi hebben ze eigenlijk in elk hotel of appartementencomplex wel in Griekenland. Ook bij restaurants op de boulevard en op het terras. Alternatief is je 5G-bundel die in de hele EU, dus ook in Griekenland, is te gebruiken. Geen zorgen: de tablet en smartphone van je zoon of dochter kan gewoon aan.

Leukste gezinsactiviteiten in Griekenland

Bootje huren met hele gezin in GriekenlandZo is het eiland Corfu echt leuk voor de kinderen. Shoppen en terrasje pikken met tieners in hoofdstad Kerkyra en snorkelen langs de noordoostkust met de kids bij Kassiopi. Een dag naar een waterpark is een gave gezinsactiviteit en voor alle leeftijden.

Op Corfu kun je naar Aqualand, op Kreta naar Aqua Plus, Kos heeft Lido waterpark, Rhodos heeft WaterPark en op Zakynthos kun je kiezen voor Zante Water Village. Voor een motorboot tot 30 pk heb je in Griekenland geen vaarbewijs nodig. Bootje huren dus voor een halve of hele dag. Zo kun je zelf de kustlijn gaan ontdekken met het hele gezin op zoek naar verborgen stranden en de mooiste plekken om te snorkelen.

Uit eten in Griekenland met kinderen

Tafel vol mezzedes met kinderen in GriekenlandNa een paar dagen gaan de kindermenu’s in restaurants je kids wel vervelen. Probeer dan een eens food-sharing: een gewoonte van de Grieken. Bestel mezzedes, Griekse tapas, en laat iedereen van deze kleine hapjes proeven.

Vind je iets lekker dan bestel je het gewoon bij. Zeker tieners zullen dit waarderen en de kleintjes leren zo snel de Griekse keuken kennen. Bovendien heb je zelf als ouder zo veel meer diverse gerechten en zit je standaard gezelliger en langer aan tafel met je gezin in Griekenland.