Kinderen op vakantie naar Corfu

14 juli 2019 Bas Wanrooij

Kinderen op vakantie naar CorfuMet trots presenteren we het eerste blog van onze 13-jarige dochter Sissy. Ze reist vaak mee naar Griekenland en helpt elk jaar op onze stand op de Vakantiebeurs. In haar zomervakantie is ze begonnen met het schrijven van artikelen over haar vakantie-ervaringen met tips voor andere kinderen. Lees haar eerste blog over kinderen op vakantie naar Corfu.

Zelf achter het stuur van een bootje bij Paleokastritsa

Corfu is een leuk en mooi eiland voor kinderen en tieners om op vakantie te gaan. Er zijn veel stranden, genoeg hotels en appartementen en het eten is lekker. Het mooiste strand van Corfu vind ik Paleokastritsa. De hele kuststrook is hier prachtig met verschillende baaien en stranden die je met een taxi-boot kunt bereiken. Als je ouders hier een motorbootje huren, kun je zelf ook achter het stuur. Heel gaaf om als kapitein dan te varen op zee.

Eten op Corfu

Kinderen op vakantie naar CorfuHet eten op Corfu is super lekker. De pita gyros is echt Grieks en mijn favoriet. Het bestaat uit een pita-broodje met tzatziki (yoghurt met komkommer, knoflook en wat peper) en daarop komt dan het gyros-vlees met tomaat en frietjes. Het eten op Corfu is niet duur en toch heel lekker. De restaurants hier zien er ook gezellig en leuk uit. Zelf vind ik The Pumphouse in Acharavi een lekker restaurant. Met zijn vieren eet je daar voor 35 euro. De Souzoukakia, Griekse gehaktballen met tomatensaus, zijn hier mijn favoriet. In Kerkyra is restaurant Pane é Souvlaki erg lekker. Hier hoef je ook niet lang te wachten op je eten.

Naar de stad

De van Corfu (Kerkyra) is mooi en er zijn veel winkels en café’s waar je wat kunt drinken. Er is echt van alles te koop van voetbalpakjes van bekende spelers en voetbalclubs tot leuke t-shirts en leren riemen. In de stad kun je een lekker ijsje eten bij Papagiorgis. Je krijgt hier grote bollen ijs en er zijn heel veel verschillende smaken.

In de zomer kan het wel heel warm zijn op Corfu. Overdag wel 35 graden, maar gelukkig kun je dan zwemmen in het zwembad of in de zee bij Kalamaki beach. ’s Avonds koelt het dan wel af naar 20 graden.