Hotel Mykonos bij 20 mooiste van Europa op Instagram

26 januari 2022 Bas Wanrooij

Hotel Mykonos bij 20 mooiste van Europa op InstagramHet Cavo Tagoo resort op Mykonos staat in de top 20 van allermooiste hotels in Europa dit jaar. Dit luxueuze resort op het mondaine Cycladen-eiland scoorde in 2021 maar liefst 38.848 hashtags op Instagram. En hiermee staat Cavo Tagoo op de achtste plaats in Europa. Het Britse Money doet jaarlijks onderzoek naar luxe hotels wereldwijd die de meeste hashtags hebben verzameld op Instagram. Op de eerste plaats staat het Claridges Hotel in Londen met 76.555 Instagram hashtags. Wereldwijd is de Burj Al Arab Jumeirah in Dubai de onbetwiste nummer één en heeft vorig jaar maar liefst 2.428.501 hashtags verzameld op het populaire sociale medium.

Cavo Tagoo resort op Mykonos

Net even buiten het centrum van Mykonos-stad, bij de oude haven, ligt het luxueuze Cavo Tagoo resort. Vanaf het zwembad en vanaf de terrassen van de kamers van dit vijfsterren-hotel heb je een prachtig uitzicht op zee. In de verte zie je de hoofdstad. Het is de enige Griekse notering in 2022 in deze lijst.

In totaal zijn er in het afgelopen jaar ruim10 miljoen hashtags van vijfsterren hotels en resorts wereldwijd gevonden. Voornamelijk gasten en bij markante hotelgebouwen ook veel passanten plaatsen foto’s van deze luxe hotels op hun Instagram-account. Maar liefst negen van de twintig Europese topnoteringen zijn terug te vinden in Londen. Barcelona telt twee hotels in deze top 20. Welke foto’s van hotels in Griekenland zet jij op je social media?