Resorts op Mykonos en Peloponnesos bij beste ter wereld

15 december 2022 Bas Wanrooij
Resorts op Mykonos en Peloponnesos bij beste ter wereld

Santa Marina resort op Mykonos

Twee resorts in Griekenland behoren tot de beste hotels en resorts ter wereld in 2023. Het Amerikaanse Condé Nast Traveler maakt voor de 29e keer haar jaarlijkse Gold List bekend, die wereldwijd wordt beschouwd als reisbijbel. Santa Marina op Mykonos en Kyrimai op de Mani van de Peloponnesos zijn de winnaars namens Griekenland. Twee super-de-luxe accommodaties op fantastische locaties zijn dit jaar gekozen door editors van het reismagazine.

Santa Marina op Mykonos heeft privé-strand

Het Santa Marina resort ligt iets ten zuiden van Ornos op het Cycladen-eiland Mykonos. Dit familiebedrijf heeft als enige resort op Mykonos een privé-strand. Ook vind je een eigen kapel op het terrein en natuurlijk luxe suites met bonder andere privé-zwembaden. Mykonos wordt vaak genoemd als het Ibiza van Griekenland. Afgelopen zomer waren hier ook de nodige beroemdheden op vakantie. Niet alleen filmsterren, maar juist ook profvoetballers komen graag op dit mondaine eiland van Griekenland.

Kyrimai resort op de Mani

Het Kyrimai resort ligt in het dorp Gerolimenas op de Peloponnesos. Deze streek wordt de ‘Mani’ genoemd met een eigen herkenbare architectuur. Kyrimai wordt ook wel het beste historische hotel van deze exclusieve streek genoemd. Het lijkt op een oud kasteel, waarin traditionele lokale architectuur is gecombineerd met moderne luxe.