Hotels en appartementen in Griekenland gesloten tot eind april

15 maart 2020 Bas Wanrooij

Hotels en appartementen in Griekenland gesloten tot eind aprilAlle seizoensgebonden accommodaties in Griekenland blijven gesloten tot en met 30 april 2020. De Griekse regering heeft deze maatregel genomen en bekend gemaakt in een officieel persbericht. De maatregel is geldig in heel Griekenland en wordt genomen om verspreiding het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Hotels, resorts en appartementen die al geopend zijn in Griekenland, sluiten per 23 maart tot eind april. Mocht je in deze periode een vakantie naar Griekenland hebben geboekt dan wordt verzocht contact op te nemen met de reisorganisatie of hotelier.

In de meivakantie niet naar Griekenland

In de periode van 20 tot en met 30 april zijn veel scholen dicht en viert men in Nederland de meivakantie. Families reizen in deze weken graag af naar Griekenland voor een zon, zee en strandvakantie. In Griekenland start het zomerseizoen officieel op 1 mei, maar voor met name de Nederlandse toerist worden toeristische voorzieningen al in april geopend. In april 2020 wordt er vanuit Nederland al gevlogen op vrijwel alle internationale luchthavens van Griekenland.

In Griekenland zijn scholen, musea, archeologische bezienswaardigheden, café’s en restaurants gesloten tot in ieder geval eind maart. Tevens zijn ski-resorts op het vasteland en georganiseerde stranden in heel Griekenland niet toegankelijk tot het einde van deze maand.

Lees ook het officiële persbericht over de tijdelijke sluiting van hotels, resorts en appartementen in Griekenland van de Griekse regering.