April naar Griekenland? 5 tips voor jouw vakantie

3 maart 2023 Bas Wanrooij
Tips voor je vakantie naar Griekenland in april

Uitzicht op Lindos op Rhodos in april

Ieder jaar start begin april het vliegverkeer voor vakanties naar Griekenland op. Je kunt dus in april al naar vrij veel bestemmingen in Griekenland, zoals Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos. Wat kun je verwachtingen op Griekse vakantiebestemmingen in deze reismaand? Is er bijvoorbeeld al genoeg te beleven, zijn restaurants geopend en kun je al zwemmen in zee? In april naar Griekenland? Dit zijn 5 tips voor jouw vakantie handig op een rijtje.

1. In de buurt van een Griekse stad
Onze eerste tip voor een vakantie in april naar Griekenland is om in of dichtbij een Griekse stad te bivakkeren. Hier is namelijk altijd iets te doen en er zijn genoeg voorzieningen. En dus zijn restaurants, winkels en bars veelal al geopend. Denk aan bijvoorbeeld op Chania, Heraklion of Rethymnon op Kreta, Kos-stad, Rhodos-stad of Kerkyra op Corfu.

2. Neem een huurauto
Een huurauto in de maand april is een andere tip in Griekenland. Niet elk strand heeft al ligbedden en parasols uitgestald staan in deze reisperiode. Zo kun je bijvoorbeeld zelf gemakkelijk naar een strand rijden waar een taverne is geopend. Of naar een Griekse stad in de buurt van je accommodatie. Neem daarbij dat een huurauto in april goedkoop is om te huren, je bent flexibel en met en huurauto kun je zelf dus gaan ontdekken.

In april naar Chania op Kreta

Venetiaanse haven van Chania in april

3. Orthodox Pasen
De Grieken vieren massaal Orthodox Pasen. Dit valt meestal op een andere datum dan het Katholieke Paasfeest dat wij in Nederland vieren. Tevens kunnen festiviteiten wel een week duren en is niet alles in Griekenland geopend tijdens deze feestdagen. Onze tip is om voor je gaat reizen te kijken wanneer Orthodox Pasen valt dat jaar.

Erg leuk om lokaal deze festiviteiten mee te maken trouwens tijdens je vakantie. Echter zijn er genoeg Grieken die pas na Orthodox Pasen hun business opstarten.

4. Zwemmen in zee of in het zwembad
Je denkt wellicht dat het water van de zwembaden in Griekenland in april warmer is dan de temperatuur van het zeewater. Toch is dat niet altijd het geval. Zwembaden worden in Griekenland in april pas gevuld en doordat de zon het water hiervan nog niet heeft opgewarmd kan het nog fris aanvoelen. De zee in Griekenland zal ook zeker niet zo warm zijn als in de zomermaanden. Onze tip is om het zeewater op de Griekse in april te proberen aan de oost- en zuidkust. Hier is de temperatuur gemiddeld namelijk hoger. In Lindos langs de zuidoostkust van Rhodos kan het zeewater eind april bijvoorbeeld al 20 graden zijn.

5. Neem een jasje en vest mee voor de avonden
Overdag kan de maximum temperatuur in Griekenland met de nodige zonneschijn in april al gemakkelijk 20 tot 25 graden zijn. ’s Avonds is het vroeg donker en zeker als het helder is kan de temperatuur snel dalen. Onze tip is om een jasje en vest mee te nemen voor de avonden. Of bijvoorbeeld een trui of sweater. In ieder geval iets met lange mouwen.

Ga je in april naar Griekenland, dan zijn dit 5 tips voor jouw vakantie. Natuurlijk is het weer in april ook belangrijk, maar hier kun je vooraf weinig over zeggen. Wel is Rhodos is meest zonzekere bestemming van Griekenland met gemiddeld meer dan 300 dagen met zonnestralen. En overwintert men bijvoorbeeld in het zuiden van Kreta. Je kunt ook in de meivakantie naar Griekenland, die namelijk vaak al in april begint. Bekijk ook onze aanbiedingen van pakketreizen naar Griekenland in de maand april.